CN Aeroporturi Bucureşti are o nouă conducere. Sorinel Ciobanu, director general interimar al CNAB

Sorinel Ciobanu a fost numit, vineri, în funcţia de director general interimar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, informează un comunicat al CNAB.
Economica.net - vin, 30 mai 2014, 18:26
CN Aeroporturi Bucureşti are o nouă conducere. Sorinel Ciobanu, director general interimar al CNAB

‘Astăzi, 30 mai 2014, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CN Aeroporturi Bucureşti, domnul Dan Andrei a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului. În aceeaşi şedinţă, domnul Sorinel Ciobanu a fost numit director general (interimar) al companiei’, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, noii membri ai CA al CNAB sunt: Dan Andrei (fost director general al Autorităţii Aeronautice Civile Române), Gheorghe Cătălin Radu (şeful Direcţiei Aviaţiei Civile şi Spaţiului Aerian), Gabriel Dumitraşcu (şeful Direcţiei de Privatizare din Departamentul pentru Energie), Dragoş Brezeanu (fost director adjunct al Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF), Iulius Dan Plaveti (fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei) şi Adrian Toma (liderul unuia dintre sindicatele din CNAB).

Sorinel Ciobanu este unul dintre foştii directori ai Aeroportului Internaţional Henri Coandă, demis în 2009 de ministrul de atunci al Transporturilor şi Infrastructurii Radu Berceanu, pe motiv că acesta avea un proces în instanţă din cauza unui schimb de terenuri pe vremea când era director la Aeroportul Băneasa. Procesul s-a încheiat definitiv cu achitarea lui Sorinel Ciobanu.

Surse din companie au declarat, joi, pentru AGERPRES, că CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a fost schimbat, deocamdată fiind numit un Consiliu interimar, iar unul dintre noii membri este Cătălin Radu, directorul Aviaţiei Civile.

‘Consiliul de Administraţie a fost schimbat. Deocamdată, este un consiliu interimar. Aşteptăm să fie numit şi un director interimar. Încă nu ştim care sunt noii membri, dar unul dintre aceştia ar fi Cătălin Radu, directorul Aviaţiei Civile’, au spus sursele citate.

Membrii fostului Consiliu de Administraţie erau Radu Merica – preşedinte CA, Liviu Radu – membru, directorul general al CNAB, Marius Bodea-membru, Bogdan Gaurean – membru şi Adrian Cighi – membru.

Într-o declaraţie de presă remisă AGERPRES, Franklin Templeton Investment Management Limited UK Bucharest Branch, în calitatea sa de unic administrator şi manager de fond al Fondului Proprietatea, se declară ‘profund dezamăgit’ de decizia luată joi de Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc la CN Aeroporturi Bucureşti, prin care întregul Consiliu de Administraţie al companiei a fost demis şi înlocuit cu un nou Consiliu interimar.

Potrivit sursei citate, acest Consiliu interimar a fost selectat fără a avea în vedere prevederile OUG 109/2011.

‘Mai mult, această schimbare vine în condiţiile în care rezultatele raportate de companie în 2013 sunt foarte încurajatoare, profitul net crescând cu 35,5%, la 71,96 milioane de lei şi traficul de pasageri începând să arate semne de accelerare în urma introducerii unor rute noi în a doua jumătate a anului 2013. Mai mult, există dovezi clare care arată că această adunare a acţionarilor a avut loc fără a se respecta prevederile legale în ceea ce priveşte convocarea şi cerinţele de cvorum, aşa cum sunt acestea reglementate prin art. 117 şi 121 din Legea nr. 31/1990, urmând să analizăm cu atenţie implicaţiile legale ale acestor fapte’, se menţionează în comunicatul managerului Fondului Proprietatea.

În opinia acestuia, o schimbare atât de rapidă şi completă a conducerii, în special având în vedere posibilitatea nerespectării prevederilor OUG 109/2011 şi ale Legii nr. 31/1990, ar putea avea efecte negative ‘asupra performanţei financiare a CN Aeroporturi Bucureşti şi asupra credibilităţii Guvernului în ceea ce priveşte eforturile acestuia pentru a îmbunătăţi implementarea standardelor adecvate de guvernanţă corporativă în companiile de stat’.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, un profit brut de aproximativ 21,5 milioane lei, de 2,7 ori mai mare faţă de cel aferent primului trimestru din 2013. şi a raportat o majorare de 7% a veniturilor, potrivit unui comunicat al CNAB remis, pe 28 aprilie, AGERPRES.

În trimestrul I 2014, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri, atingând nivelul record de 1.566.992 pasageri, cu 4,5% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014. De asemenea, CNAB a înregistrat, pentru prima dată în ultimii ani, şi o creştere a numărului de mişcări aeronave (decolări şi aterizări), în luna martie 2014 numărul mişcărilor de aeronave fiind de 7.643, cu aproximativ 1,8% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

 

Te-ar mai putea interesa și
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro din centrul Ucrainei, cel puţin o persoană fiind rănită,......
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane ...
Poșta Română se retehnologizează și face pasul către sortarea automatizată a coletelor prin organizarea unei licitații ...
Băncile au solicitat majorarea plafonului pentru creditele Noua Casă de la 70.000 de euro, la 120.000 de euro, avansul să rămână la 5%. Decizia se va lua în vară
Băncile au solicitat majorarea plafonului pentru creditele Noua Casă de la 70.000 de euro, la 120.000 de euro, avansul ...
Băncile care acordă credite prin programul Noua Casă au solicitat ridicarea plafonului de 70.000 de euro pentru creditele ...