CNA organizează în 19 aprilie Concursul de acordare a licenţelor audiovizuale digitale terestre

Concursul de acordare a licenţelor audiovizuale digitale terestre se va desfăşura începând cu data de 19 aprilie, a decis, marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).
Economica.net - mar, 28 mart. 2017, 16:33
CNA organizează în 19 aprilie Concursul de acordare a licenţelor audiovizuale digitale terestre

Decizia a fost adoptată de membrii Consiliului cu un vot împotrivă (Vasile Buda).

Potrivit deciziei privind scoaterea la concurs de licenţe audiovizuale digitale, pentru difuzare servicii de programe de televiziune prin intermediul multiplexelor de televiziune digitală, în vederea participării la concurs, solicitanţii vor întocmi dosarele de înscriere la concurs conform prevederilor art. 10 din Decizia CNA nr. 304/2015 privind procedura de acordare, modificare, prelungire a valabilităţii şi de cedare a licenţei şi a deciziei de autorizare audiovizuală digitală pentru difuzarea în sistem digital terestru.

Solicitanţii, alţii decât cei care deţin şi calitatea de operator de multiplex, vor putea prezenta la dosarul de înscriere la concurs acordul unui operator de multiplex.

Dosarul, complet întocmit, va fi înregistrat la CNA de către reprezentantul legal al solicitantului, numai având viza Biroului Licenţe Autorizări şi a Serviciului Juridic şi Reglementări până cel mai târziu la data de 12.04.2017, ora 16,00.

Potrivit dispoziţiilor art. 11 alin. 2 din Decizia CNA nr. 304/2015, la concurs pot participa numai solicitanţii care se încadrează în prevederile art. 43 alin. (1) şi art. 47 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Articolul 43 alin. (1) şi art. 47 din Legea audiovizualului prevede că ‘radiodifuzorii sunt persoane juridice de drept public sau privat, fundaţii ori asociaţii fără scop patrimonial, precum şi persoane fizice autorizate conform legii’, în timp ce articolul 47 din acelaşi act normativ stipulează că ‘prin derogare de la prevederile art. 43 se pot acorda licenţe audiovizuale autorităţilor publice locale, cu condiţia: să nu existe nicio altă licenţă audiovizuală pentru un serviciu de programe local; să ofere exclusiv servicii de informare privind comunitatea respectivă. În cazul acordării unei alte licenţe audiovizuale, licenţa acordată în condiţiile de mai sus se retrage de drept’.

Conform Biroului Licenţe Autorizări al CNA, până în prezent s-au înscris 22 de radiodifuzori, unii dintre aceştia optând pentru canale din multiplexurile naţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Gazprom, pregătit să majoreze livrările de gaze către Europa
Grupul energetic rus Gazprom este pregătit să majoreze livrările de gaze naturale către Europa....
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, ...
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...