1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Coca-Cola HBC: veniturile din vânzări au scăzut cu 3,4%, în primul semestru din 2016. Profitul operaţional a crescut cu 11%

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat joi o scădere de 3,4% a veniturilor din vânzări, în primul semestru din acest an, din cauza deprecierii monedelor emergente şi a vremii nefavorabile în Europa, transmit MarketWatch şi Reuters.

11 aug, 2016 | Agerpres

Compania, care îmbuteliază băuturi Coca-Cola în 28 de ţări, a anunţat joi că veniturile nete din vânzări au scăzut la 3,04 miliarde de euro (3,4 miliarde de) în primele şase luni din acest an, uşor sub estimările analiştilor, de 3,06 miliarde de euro.

Excluzând impactul fluctuaţiilor valutare, veniturile au înregistrat un avans de 2,4%, datorită majorării preţurilor şi a vânzărilor, inclusiv în România, Serbia şi Nigeria.

Profitul operaţional a urcat cu 11%, la 220,6 milioane de euro, în primele şase luni din acest an.

Coca-Cola HBC a fost înfiinţată în Grecia în anul 1969 dar în 2013 a decis să-şi mute sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra, în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO