Codin Maticiuc și Cosmopolis încheie prima etapă de renovare a etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni

Mihai Nicuţ - lun, 01 mart. 2021, 19:18
Codin Maticiuc și Cosmopolis încheie prima etapă de renovare a etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni

La mai puțin de șase luni de la demararea proiectului de renovare a Secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni din București, Codin Maticiuc, Fundația Metropolis și Cosmopolis anunță încheierea cu succes a primei etape de reconstrucție, potrivit unui comunicat de presă.

Până acum, au fost renovate și aduse la standarde europene jumătate dintre saloanele unității medicale. În total, au fost investiți peste 100.000 de euro pentru renovarea a 220 de metri pătrați ai etajului 7.

Vechiul tavan, tâmplăria, instalațiile electrice și cele de gaze medicale au fost înlocuite cu soluții moderne, care nu vor pune în pericol viața niciunui pacient care caută aici speranță și ajutor. În urma donației făcute de ansamblul rezidențial Cosmopolis, Secția de Oncologie Pediatrică beneficiază acum de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu – o raritate în spitalele românești. Locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, acoperiți cu vopsea pe bază de ulei sau lavabilă, a fost luat acum de pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale de cea mai bună calitate.

Pentru a oferi mai mult confort pacienților, fiecare salon este dotat acum cu baie proprie, conform standardelor europene, aducând secția de oncologie mai aproape de ceea ce ar trebui să fie normalitatea în spitalele publice din anul 2021. Pentru sporirea siguranței și confortului pacienților, saloanele au fost recompartimentate ca micuții să se poată bucura de mai mult spațiu. Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

“La etajul șapte al Institutului sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. Copilăria acestor pacienți înseamnă deja un lung șir de tratamente, dureri și tristețe. Niciun copil nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Renovarea secției e un gest atât de mic în comparație cu situația prin care trec acești copii, dar care au nevoie de tot sprijinul nostru! Nu pot decât să mă bucur că am reușit să încheiem prima etapă atât de repede. Binele făcut până acum e doar o picătură într-un ocean, dar implicarea e dovada că putem să ne mobilizăm, putem să ajutăm, putem să facem bine și să nu mai fim nepăsători” a declarat Codin Maticiuc, inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Se renovează tot

Cu toate că planul inițial de renovare cuprindea doar saloanele și holurile secției, mobilizarea Cosmopolis a făcut posibil ca proiectul să se extindă la renovarea întregului etaj al Institutului.

“Chiar și cei mai buni doctori au nevoie de spații moderne ca să poată salva vieți. Pentru a putea oferi cel mai bun tratament, am considerat că medicii secției au nevoie de cabinete medicale noi, de vestiare, grupuri sanitare și o bucătărie modernă. Acești doctori sunt unica salvare a unor micuți care descoperă la o vârstă fragedă ce înseamnă chinul și suferința. Cosmopolis investește în bunăstarea oamenilor, creează cele mai bune condiții de viață pentru comunități, familia e pe primul loc, iar acest proiect se pliază pe deplin viziunii și valorilor noastre. Deși ne dorim ca nimeni să nu fie nevoit să ajungă în aceste secții, realitatea e alta, iar mediul de afaceri este pregătit să sară în ajutor. Vom continua să sprijinim”, a spus Ahmet Buyukhanli, președinte al companiei care dezvoltă Cosmopolis.

Alături de Cosmopolis, cei mai mari sponsori ai proiectului sunt Mihai Bendeac, Grohe, Kaufland, Mega Image, Roechling Automotive Pitești și Superbet. Alături de sponsori, echipa lui Codin Maticiuc și Fundația Metropolis se pregătesc acum pentru a doua etapă a proiectului, durata de execuție fiind estimată la 3 luni.

Cosmopolis, care se denumește cel mai amplu proiect rezidențial din România, va ajunge la finalul acestuit an la peste 4.800 de locuințe finalizate și o comunitate de peste 12.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro, una dintre cele mai mari investiții realizate într-un proiect imobiliar din România.

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început un proiect de extindere a capacităților energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziția sa pe piața energetică, informează......
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...