Compania aeriană low-cost Flydubai va lansa zboruri de la Iaşi la Dubai în 2017

Compania aeriană Flydubai a făcut primii paşi pentru lansarea zborurilor pe ruta Iaşi-Dubai. După evaluarea tehnică, compania estimează că primele zboruri vor fi operate anul viitor. 
Andrada Ghira - vin, 27 mai 2016, 09:36
Compania aeriană low-cost Flydubai va lansa zboruri de la Iaşi la Dubai în 2017

Conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a iniţiat discuţiile cu oficialii companiei aeriene Flydubai pentru deschiderea unei noi rute. Reprezentanţii companiei vor face o evaluare tehnică şi speră că zborurile de la Iaşi la Dubai să fie lansate în vara anului viitor.

„E mult potenţial în această parte de lume, aici în Iaşi. Tocmai am fost la aeroport, este foarte frumos şi foarte convenabil, problema e că nu prea am văzut oameni. Şi ca să faci asta, trebuie să ai o companie aeriană. Potenţialul acestei pieţe este mare. Încerc să mă duc înapoi la Bucureşti cu colegii mei şi nu pot să gasesc locuri, e plin”, a declarat Hamad Obaidalla, directorul comercial al flydubai, prezent la o conferinţă de presă la Iaşi. 

Oficialul companiei nu a oferit detalii despre programul de zbor sau o dată anume la care vor fi lansare zborurile.

Flydubai a început operarea zborurilor pe ruta Bucureşti-Dubai în octombrie 2012.

„Am crescut treptat numărul de zboruri de pe aeroportul din Bucureşti, iar de săptămâna viitoare vom avea curse zilnice”, a mai adăugat Hamad Obaidalla. 

Flydubai a înregistrat o scădere cu 60% a profitului în 2015, pe fondul aprecierii monedei americane. Astfel, profitul operatorului a scăzut la 24,3 milioane de euro în 2015, după ce în 2014 înregistrase un profit de 60,4 milioane de euro.

Veniturile companiei au crescut cu 11%, la 1,18 miliarde de euro. Flydubai va primi începând cu luna mai a acestui an 16 noi avioane, pe operioadă de doi ani. Compania vrea să scoată din uz șapte avioane pentru a-și menține o flotă tânără, notează publicația din Emiratele Arabe Unite, The National. 

Pe 19 martie 2016, un avion de tip Boeing 737-800, aparţinând companiei FlyDubai, s-a prăbuşit la aterizare , în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din oraşul rus Rostov-pe-Don. Avionul venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi avea la bord 55 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Înfiinţată în martie 2008, flydubai este compania aeriană cu cea mai mare creştere din lume. De când a început să opereze, în iulie 2009, compania a înfiinţat o reţea de rute operaţională de-a lungul Orientului Mijlociu, Africa, subcontinentul indian, Asia și Europa Centrală şi de Est. Flota companiei flydubai este formată din 49 de aeronave noi Boeing 737-800.

Patru companii aeriene leagă Iaşiul de Europa şi Israel. Wizz Air zboară spre cele mai multe destinaţii (Milano, Veneţia, Londra, Larnaca, Bologna, Tel Aviv, Catania şi Roma), urmată de Tarom (Londra, Istanbul, Munchen, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv) şi Blue Air (Paris, Londra, Roma, Barcelona, Bruxelles, Koln), iar Austrian Airlines operează zboruri spre Viena. 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului lot
Autostrada Paşcani – Suceava: CNAIR a transmis către ANAP documentaţia pentru licitația de construire a primului ...
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) documentaţia pentru lansarea licitaţiei privind contractul......
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica din localitatea Tiszaújváro, Ungaria
Lummus și MOL au început proiectarea tehnică a unei instalații pentru managementul deșeurilor din plastic la fabrica ...
Lummus Technology, un furnizor global de tehnologii de proces și soluții care oferă valoare adăugată în energie, și ...
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Ciolacu: O să cer demisia conducerii AMEPIP, în cazul în care Comisia Europeană va solicita acest lucru
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că va solicita demisia conducerii Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea ...
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Isărescu: Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice
Banca Națională continuă să fie unul dintre cei mai mari consumatori de informaţii statistice în perioada curentă, ...