1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Compania Thyssenkrupp și-a vândut divizia de ascensoare pentru 17,2 miliarde de euro

Thyssenkrupp AG a anunţat vineri că a finalizat vânzarea diviziei sale de ascensoare, pentru 17,2 miliarde de euro, astfel încât conglomeratul german, care se confruntă cu dificultăţi financiare, obţine un colac de salvare, dar rămâne fără unul din cele mai bune active, transmite Reuters, citată de Agerpres.

31 iul, 2020 | Agerpres

În februarie, producătorul german de oţel a acceptat să-şi vândă divizia către un consorţiu condus de firmele de private equity Advent şi Cinven, co-investitor fiind fundaţia germană RAG.

"Vânzarea vânzarea diviziei de ascensoare, care are peste 50.000 de angajaţi, a fost o decizie dificilă, dar indispensabilă, în interesul întregului grup de companii. Câştigurile de miliarde de euro ne vor da posibilitatea să transformăm conglomeratul", a afirmat directorul general al Thyssenkrupp, Martina Merz.

Banii vor fi folosiţi pentru reducerea datoriei, dezvoltarea altor afaceri şi plata măsurilor de restructurare.

De asemenea, oficialii Thyssenkrupp au anunţat că nu au accesat linia de creditare de un miliard de euro de la banca de stat KfW, menită să sprijine compania în contextul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO