1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Companii energetice americane şi europene, vizate de o campanie de spionaj informatic, potrivit Symantec

Hackeri cu experienţă au vizat companii energetice europene şi americane, într-o campanie de spionaj informatics care, în unele cazuri, a permis spargerea sistemelor de bază care controlează operaţiunile de contraspionaj, au avertizat cercetători de lacompania de securitate Symantec, citaţi de Reuters.

06 sep, 2017 | News.ro

Campanii de virusare din e-mail au fost folosite pentru a obţine acces în companii din SUA, Turcia, Elveţia şi, probabil, şi alte ţări, se arată în raportul Symantec publicat miercuri.

Atacurile informatice, care au început la sfârşitul lui 2015, dar a căror frecvenţă a crescut în aprilie, probabil că lucrează pentru un Guvern străin şi poartă urmele grupului de hackeri Dragonfly, a afirmat un cercetător pentru securitate informatică de la Symantec, Eric Chien, într-un interviu.

Studiul alimentează îngrijorarea că grupuri industriale, inclusiv furnizori de energie electrică şi alte utilităţi, pot fi vizate de atacuri u obiective distructive, în cazul unui conflict geopolitic major.

În iunie, Guvernul american a avertizat companiile mari din sectoarele nuclear şi energetic în legătură cu o campanie de atacuri informatice. Autorităţile au explicat că hacker trimit mailuri de phishing, pentru a se putea infiltra în reţelele dorite.

Chien crede că alerta s-a referit, probabil, la campania urmărită şi de Symantec. Potrivit lui, zeci de companii au fost vizate, iar o parte dintre ele, inclusive din SUA, au fost compromise la nivel operational. Acest nivel de acces înseamnă că motivaţia este "singurul pas rămas" către "sabotarea furnizării de curent", a subliniat expertul.

Cu toate acestea, alţi cercetători au pus sub semnul întrebării concluziile. Deşi sunt îngrijorătoare, atacurile sunt "depart de nivelul de a putea stinge lumina, deci nu este nevoie de alarmă", a spus Robert M. Lee, fondatorul companiei americane de securitate a infrastructurii critice Dragos Inc.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO