Concorso d’Eleganza Villa d’Este debutează astăzi, dar cu restricții

În frumosul Cernobbio, pe malul lacului Como, debutează astăzi ediția din 2021 a Concursului de Eleganță Villa d'Este. Evenimentul se derulează cu restricții impuse de pandemie.
Robert Stan - vin, 01 oct. 2021, 10:14
Concorso d'Eleganza Villa d'Este debutează astăzi, dar cu restricții

O nouă ediție a Concorso d’Eleganza Villa d’Este se desfăşoară la Cernobbio, pe malul lacului Como. Evenimentul este găzduit de Villa d’Este în perioada 1-3 octombrie 2021. Elementul distinctiv al concursului de frumuseţe este pasiunea pentru caroserii elegante şi elemente de design cu frumuseţe atemporală.

Din motive organizatorice şi din cauza limitelor de prezenţă dictate de regulile anti-Covid, evenimentul public din parcul Villa Erba şi Concorso di Motociclette nu se desfăşoară în 2021, însă pasionații de vehicule spectaculoase poate urmări online sâmbătă, între 14.00 și 16.00, legendara paradă a maşinilor.

Faimosul artist Jeff Koons va oferi o primă perspectivă asupra proiectului său cu BMW sub forma unei prezentări closed room a THE 8X JEFF KOONS, ediţia sa limitată a M850i xDrive Gran Coupé. Colaborarea întruchipează precizia şi măiestria şi se potriveşte perfect cu atmosfera reşedinţei renascentiste de pe malul Lacului Como. Jeff Koons se va alătura directorului BMW Group Design, Adrian van Hooydonk, pentru a vorbi despre legătura dintre artă şi mobilitate, inspiraţie şi creativitate şi interacţiunea dintre aceste domenii.

Anul acesta, directorul BMW Group Classic, Helmut Käs, preia preşedinţia Concorso d’Eleganza Villa d’Este de la Ulrich Knieps, care a supervizat prestigiosul eveniment din 2014 până în 2020 şi care va fi prezent şi la ediţia din acest an.

Aproximativ 50 de maşini istorice selectate vor fi prezentate în opt clase la această ediţie a Concorso d’Eleganza. În plus, conceptele şi prototipurile participante vor oferi un punct de atracţie special. Cinci modele unice vizionare vor fi prezentate împreună pentru prima dată într-o prezentare extraordinară.

BMW Group va prezenta un concept de pionierat pentru mobilitate durabilă la Concorso d’Eleganza Villa d’Este din acest an: BMW i Vision Circular. Acest vision vehicle a fost proiectat în mod constant pe baza principiilor economiei circulare. Obiectivul este de a obţine 100% utilizarea materialelor reciclate şi 100% capacitate de reciclare. BMW Group intenţionează să devină cel mai de succes şi mai durabil producător premium pentru mobilitate individuală. De aceea, compania adoptă o abordare responsabilă şi plasează aceste probleme în centrul strategiei sale. BMW i Vision Circular demonstrează, de asemenea, că o aspiraţie premium nu trebuie să fie în contradicţie cu durabilitatea.

Premiera mondială a Rolls-Royce Boat Tail în Grădina Mosaic a Villa d’Este va crea, fără îndoială, senzaţie. Acesta este un apogeu iniţial al unui proiect de caroserie de peste patru ani, cu trei clienţi Rolls-Royce neobişnuiţi. Un automobil personalizat denfinit prin excelenţă absolută a fost conceput pentru fiecare. Decapotabila are o lungime de 5,80m. Denumirea „Boat Tail” lungă relevă proiectată ca un iaht, pentru a oferi un acompaniament perfect pentru călătoria de-a lungul fabuloasei şosele sinuoase de pe malul Lacului Como.

Câştigătorii Coppa d’Oro Villa d’Este îşi vor primi premiul sâmbătă, iar câştigătorii diferitelor categorii de vehicule, Concorso d’Eleganza Design Award şi Best of Show Award pentru câştigătorul general al tuturor claselor vor fi prezentaţi duminică.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, dar că situaţia va fi remediată în lunile mai şi iunie....
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...