Consolidare intragrup: Secuiana absoarbe fabrica de confecţii pentru femei S’Mode

Producătorul de haine Secuiana absoarbe firma S'Mode care operează fabrica de confecţii pentru femei a grupului Secuiana. Fuziunea se realizează prin transmiterea integrală a patrimoniului firmei S'Mode către Secuiana. Ca urmare a fuziunii, S'Mode îşi va înceta existanţa, pierzându-şi personalitatea juridică şi se va dizolva fără lichidare, urmând să fie radiată din Registrul Comerţului. Toţi angajaţii fabricii de confecţii S'Mode vor fi preluaţi de Secuiana, se arată în proiectul de fuziune obţinut de Economica.net.
Cristina Şomănescu - Dum, 21 aug. 2022, 10:57
Consolidare intragrup: Secuiana absoarbe fabrica de confecţii pentru femei S’Mode

Grupul Secuiana din Târgu Secuiesc este format din trei firme: Secuiana SA – operează fabrica de confecţii pentru barbaţi şi femei şi magazinul online, S’Mode SA prin care e operată fabrica de confecţii pentru femei şi Seconf SA care operează fabrica de confecţii pentru bărbaţi.
Din grup face parte şi lanţul de magazine proprii Adam’s by Secuiana. Secuiana produce sub marca Adam’s confecţii pentru bărbaţi care se distribuie la nivel naţional.

S’Mode va fi absorbită de Secuiana. 

Proiectul de fuziune între Secuiana SA şi S’Mode SA a fost aprobat de Consiliului de Administrație al firmei Secuiana SA şi de administratorul unic al societăţii S’Mode SA la data de 21 iulie 2022.

Fuziunea constă în transmiterea integrală a patrimoniului firmei S’Mode către Secuiana, cu toate drepturile şi obligațiile pe care le are la data fuziunii (data înregistrării în Registrul Comerţului a menţiunii privind majorarea capitalului social al firmei Secuiana). În urma fuziunii, S’Mode îşi va înceta existanţa, pierzându-şi personalitatea juridică şi se va dizolva fără lichidare, urmând să fie radiată din Registrul Comerţului, conform proiectului de fuziune obţinut de Economica.net.

Efectele fuziunii se vor produce la data înregistrării în Registrul Comerţului a menţiunii privind majorarea capitalului social al firmei Secuiana, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
În schimbul acţiunilor deţinute la firma S’Mode, acţionarii săi vor dobândi acţiuni la Secuiana.

Printre efectele pozitive pe care le va avea fuziunea, invocate de acţionarii celor două firme, se numără: ”o mai bună utilizare a facilităților şi forţei de muncă existente sau o reducere a costurilor unitare de achiziţie a materiilor prime prin creşterea volumului; va creşte capacitatea de desfacere şi nivelul vânzărilor; va creşte puterea de negociere a societăţii Secuiana cu furnizorii, cu clienţii şi cu instituţiile financiare şi de credit; se vor elimina paralelismele din cadrul structurilor administrative ale societăţilor care fuzionează; unirea celor două patrimonii va duce la mărirea puterii financiare necesară contractării de credite bancare cu dobânzi mai mici”, conform proiectului de fuziune obţinut de Economica.net.

În urma fuziunii, Secuiana îşi va consolida poziţia pe piaţa din România, devenind astfel o prezenţă mai importantă pe piața naţională şi internațională, spun acţionarii firmelor în proiectul de fuziune.

Secuiana preia toţi angajaţii firmei S’Mode

Personalul firmei S’Mode va fi redistribuit în societatea Secuiana în funcție de pregătirea și experiența profesională. Secuiana își va păstra sediul și obiectul de activitate, precum și structura administrativă. Cheltuielile necesare fuziunii vor fi suportate de Secuiana, conform proiectului de fuziune consultat de Economica.net.

S’Mode merge în pierdere pentru al treilea an consecutiv.

S’Mode SA, firmă controlată de Secuiana SA, a avut afaceri nete de 8 milioane de lei în anul 2021, cu circa 9% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Producătorul de haine pentru femei merge în pierdere din anul 2019. Firma a avut pierdere netă de 1,5 milioane de lei în anul 2021, în creştere nesemnificativă faţă de cea din anul 2020. S’Mode a avut un număr mediu de 193 de angajaţi pe statele de plată în anul 2021, în scădere cu 20 de oameni faţă de nivelul anului 2020, arată bilanţurile societăţii, comparate de Economica.net.

Secuiana a încheiat al doilea an de pandemie Covid-19 cu profitabilitate semnificativ mai mică decât cea obţinută în anul 2020.

Secuiana a încheiat anul 2021 cu afaceri nete de 27,19 milioane de lei, cu peste 14% mai mari decât cele obţinute în anul 2020. Producătorul de haine Secuiana a avut marjă de profit net de 0,74% în anul 2021, cu peste 14 puncte procentuale mai mică decât cea realizată în anul 2020, arată analiza Economica.net pe baza bilanţurilor societăţii. Secuiana a lucrat cu un număr mediu de 376 de angajaţi în cursul anului 2021, în scădere cu 59 de oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2020, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.net.

În noiembrie 2021, pachetul majoritar de acţiuni al firmei Secuiana a fost preluat de Roy Chowdhury Arun Gregor.

Roy Chowdhury Arun Gregor deţine împreună cu familia sa (mama şi fratele său) firma Zabola Estate prin care operează domeniul Zabola din comuna Zăbala (Zabola în maghiară) din Covasna.
Domeniul Zabola este format dintr-un parc în care sunt amplasate şapte clădiri istorice, lacuri şi peste 100 de specii de plante.
Proprietatea a fost revendicată de familia Roy Chowdhury – succesorii familiei Mikes – în anul 1999, dar abia în anul 2005 familia a reuşit să intre în posesia domeniului. Unele dintre clădirile care aparţin domeniului Zabola şi parcul englezesc înconjurător fac parte dintr-un resort.

Roy Chowdhury Arun Gregor e asociat şi la următoarele firme: Continental Capital SRL, Cultivo SRL, Zabola Development, Cultillage, Kali Land, Ghelinta Management, toate având sediul social în judeţul Covasna, conform datelor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul de specialitate Termene.

Sursă foto: pagina oficială de facebook a companiei Secuiana. 

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...