Consorţiul ArcelorMittal – Marcegaglia vrea să investească 2,3 miliarde de euro în oţelăria Ilva

Consorţiul indiano-italian ArcelorMittal - Marcegaglia şi-a prezentat oferta pentru oţelăria Ilva din Taranto, sudul Italiei, anunţând că va investi 2,3 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) în uzină, care ar urma să producă 9,5 milioane de tone de oţel, transmit ANSA şi Reuters.
Economica.net - mar, 07 mart. 2017, 08:16
Consorţiul ArcelorMittal - Marcegaglia vrea să investească 2,3 miliarde de euro în oţelăria Ilva

Banca italiană Intesa Sanpaolo SpA a semnat o scrisoare de intenţie alături de consorţiul format din ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, şi Marcegaglia, o afacere de familie care se ocupă de procesarea oţelului.

De asemenea, Arcelor-Marcegaglia a anunţat că va înfiinţa în Taranto un centru de cercetare-dezvoltare (R&D), cu o investiţie iniţială de zece milioane de euro, şi va folosi noile tehnologii, astfel încât emisiile de dioxid de carbon cauzate de producerea oţelului să fie scăzute.

Alături de ArcelorMittal – Marcegaglia, a depus oferte pentru oţelăria Ilva un alt consorţiu indiano-italian, format din JSW Steel, Arved, CDP, şi grupul Del Vecchio. Arvedi este un producător italian de oţel, CDP este o bancă guvernamentală, iar grupul Del Vecchio deţine producătorul italian de rame de ochelari Luxottica.

Guvernul italian va anunţa în 30 de zile oferta acceptată.

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi furniza oţelul pentru producătorii auto, de echipamente electrice şi constructorii de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la oţelăria Ilvo de la Taranto, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicată într-un scandal de poluare.

Anul trecut, producătorii de oţel au profitat de creşterea preţurilor pe măsură ce stimulentele adoptate de autorităţile chineze au stabilizat economia, iar factorii de decizie din întreaga lume au promis că vor susţine creşterea economică. Preţurile la oţel pe piaţa europeană au crescut cu 82% anul trecut, în timp ce cotaţiile de referinţă la minereul de fier şi cărbunele siderurgic s-au dublat, respectiv triplat.

ArcelorMittal se aşteaptă ca în 2017 consumul mondial de oţel să înregistreze o creştere cuprinsă între 0,5% şi 1,5%, după un avans de 1% în 2016.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...