Consorţiul format din BCR, BRD, BT şi Raiffeisen va intermedia emisiunea de titluri de stat pentru populaţie

Consorţiul format din Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank va intermedia emisiunea de titluri de stat pentru populaţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va lansa în luna iulie, au declarat pentru AGERPRES surse din minister.
Economica.net - vin, 03 iun. 2016, 10:50
Consorţiul format din BCR, BRD, BT şi Raiffeisen va intermedia emisiunea de titluri de stat pentru populaţie

Emisiunea va avea o valoare nominală de 100 de milioane de lei, iar valoarea unui titlu va fi de 100 de lei. Scadenţa este la doi ani, iar dobânda va fi fixă.

În plus, deţinătorii de titluri vor participa, la scadenţă, la o loterie, în cadrul căreia vor fi selectaţi 100 de participanţi, ce vor încasa un premiu de 1.000 de lei fiecare.

În vara anului trecut, populaţia a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 – 19 iunie, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an. Emisiunea de titluri de stat din 2015, prima din ultimii 10 ani destinată populaţiei.

Ministerul Finanţelor preciza, la vremea respectivă, faptul că relansarea după 10 ani a titlurilor de stat dedicate în exclusivitate populaţiei prin Programul FIDELIS are în vedere crearea unui instrument alternativ de economisire, diversificarea bazei de investitori în titlurile de stat, precum şi îmbunătăţirea culturii financiare a populaţiei.

MFP va plăti băncilor din consorţiul de intermediere a titlurilor pentru populaţie un comision de 0,2% din vânzări

Ministerul Finanţelor Publice va plăti fiecărei bănci din consorţiul de intermediere şi vânzare a titlurilor de stat un comision de administrare de 0,2% din vânzările pe piaţa primară realizate de fiecare bancă în parte, respectiv Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank, se arată într-un comunicat al Ministerului transmis, vineri, AGERPRES.

‘Pentru stimularea unei mai bune distribuiri a emisiunii, MFP va plăti fiecărei bănci intermediare un comision de administrare de 0,2% aplicat la volumul vânzărilor de titluri de stat realizat pe piaţa primară de fiecare bancă în parte’, se menţionează în comunicat.

Consorţiul de bănci va fi condus de BCR, aceasta având rolul de lead manager şi agent de plată.

‘Cele patru instituţii financiare nu vor percepe niciun cost persoanelor fizice pentru cumpărarea titlurilor de stat, dacă subscripţia se face prin acestea. De asemenea, pentru tranzacţiile de vânzare/cumpărare pe piaţa secundară prin mecanismul BVB, comisionul maxim perceput de bănci este de 0,1% din valoarea tranzacţiei’, se mai arată în comunicat.

În continuare, Ministerul va stabili, în colaborare cu băncile selectate, calendarul şi strategia de promovare şi lansare a
emisiunii.

‘Data lansării şi perioada de subscriere vor fi anunţate public, urmare a parcurgerii etapelor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru realizarea emisunii de titluri de stat pentru persoane fizice’, se subliniază în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Programul Fidelis –  Ministerul Finanţelor lansează prima IPO din 2023, cu o tranşă dedicată donatorilor de sânge
Programul Fidelis – Ministerul Finanţelor lansează prima IPO din 2023, cu o tranşă dedicată donatorilor de sânge
Ministerul Finanţelor lansează luni prima Oferta publică iniţială primară (IPO) pentru titluri de stat Fidelis din 2023, cu o tranşă dedicată donatorilor de sânge, perioada de derulare......
Rusia îşi va finaliza infrastructura pentru submarinele echipate cu torpile Poseidon către 2024 – TASS
Rusia îşi va finaliza infrastructura pentru submarinele echipate cu torpile Poseidon către 2024 – TASS
Rusia intenţionează să finalizeze către începutul anului 2024 construcţia infrastructurii sale de coastă la Oceanul ...
Tramvaiul 41 blocat – Circulaţia a fost reluată în jurul orei 9.20
Tramvaiul 41 blocat – Circulaţia a fost reluată în jurul orei 9.20
Tramvaiele liniei 41 nu au circulat timp de mai mult de o oră, în această dimineață, din cauza unui blocaj survenit ...
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European – vizită în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine luni în România, ocazie cu care va fi primit la Palatul Cotroceni ...