1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Coreea de Nord, 'deschisă' pentru un dialog cu SUA, afirmă preşedinţia sud-coreeană

Membri ai delegaţiei la nivel înalt a Coreei de Nord prezente la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au declarat că Phenianul este deschis pentru discuţii cu SUA, a indicat duminică biroul de presă al preşedinţiei sud-coreene, transmit Yonhap, Reuters şi AFP, citate de Agerpres. 

25 feb, 2018 | Agerpres

'Preşedintele Moon a evidenţiat că dialogul SUA-Coreea de Nord trebuie să aibă loc în curând pentru o îmbunătăţire a relaţiilor între Coreea de Sud şi Coreea de Nord şi pentru soluţionarea problemelor din Peninsula Coreea', menţionează comunicatul emis de preşedinţia de la Seul, după întâlnirea avută de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in cu delegaţia nord-coreeană, la Pyeongchang. 

'Delegaţia nord-coreeană a fost la rândul ei de acord că relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA trebuie să se dezvolte în paralel cu cele dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, arătând în acelaşi timp că (Phenianul) este suficient de deschis pentru un dialog Coreea de Nord-SUA', adaugă preşedinţia sud-coreeană. 

Delegaţia oficială nord-coreeană este condusă de generalul Kim Yong Chol, cunoscut drept un partizan al liniei dure a Phenianului. 

La ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice asistă şi fiica şi consiliera preşedintelui american Donald Trump, Ivanka. Oficiali americani au exclus însă o întâlnire cu delegaţia nord-coreeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO