1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Coreea de Nord ameninţă SUA: Obama, imprudent ca o maimuţă într-o pădure tropicală. Acţiunile vor antrena lovituri mortale

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă SUA că a privat-o de conexiunea internet la începutul săptămânii şi l-a calificat pe preşedintele american drept 'maimuţă' pentru că a încurajat cinematografele să proiecteze filmul 'Interviul care ucide!', o parodie la adresa liderului nord-coreean, relatează AFP.

27 dec, 2014 | Agerpres

Barack 'Obama este în continuare imprudent în vorbe şi în acţiuni ca o maimuţă într-o pădure tropicală', afirmă Comisia Naţională pentru Apărare nord-coreeană (NDC), acuzându-l pe preşedintele american că a incitat sălile de cinema să ruleze filmul în ziua de Crăciun.

'Dacă SUA continuă să fie arogante, despotice şi să utilizeze metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreii de Nord), ele vor trebui să ţină mintă că acţiunile lor politice ratate vor antrena ineluctabil lovituri mortale', a afirmat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost ţinta unui atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma anchetei, Coreii de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil în mod deschis lansării filmului 'Interviul care ucide!', o comedie despre un complot fictiv al CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a negat.

După ce anulase, iniţial, lansarea filmului prevăzută pentru 25 decembrie, Sony şi-a schimbat decizia, programând lansarea acestuia în unele săli de cinema în SUA în ziua de Crăciun şi pe internet din 24 decembrie, scrie Agerpres.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze lansarea filmului.

Coreea de Nord a fost privată scurt timp de conexiunea internet marţi, a doua zi după o primă întrerupere generală de nouă ore, care ar putea să fi fost orchestrată în chip de represalii faţă de o eventuală piratare a filmului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO