1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Corigenţii testelor de stres trec examenul în toamnă

Șapte bănci din cele 25 care au picat testele de stres ale BCE şi EBA au subsidiare şi în România. Patru dintre ele spun că eşecul e valabil doar pe indicatorii de la finele lui 2013, măsurile adoptate ulterior sau aflate în curs de implementare scoţându-le din zona roşie a indicatorilor de capitalizare, potrivit Capital.ro.

02 noi, 2014 | Capital

Acţionarul majoritar al Bancpost, EFG Eurobank, Piraeus Bank, NBG (Banca Românească) şi Veneto Banca spun că nu mai au nevoie de capitalizare suplimentară în momentul de faţă, deoarece au efectuat deja, anul acesta, majorări de capital şi au convenit cu Comisia Europeană planuri de restructurare, al căror efect duc indicatorii în zona verde.

Roşu pe toată linia au văzut şapte bănci care au şi subsidiare în România: EFG Eurobank - Bancpost, Piraeus, NBG - Banca Românească, Veneto Banca, Volksbank, Millennium şi Bank of Cyprus.

Trebuie menționat că situația băncilor din România este radical diferită de cea a băncilor mamă care au picat testele de stres, subsidiarele de la noi având capital în exces, mult peste pragurile minime reglementate.

Citeşte mai mult, pe Capital.ro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO