Corneliu Moldoveanu a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al ASF

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis luni revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a lui Corneliu Silviu Moldoveanu, care a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Economica.net - lun, 29 sept. 2014, 15:13
Corneliu Moldoveanu a fost revocat din funcţia de vicepreşedinte al ASF

‘Parlamentul a primit de la ASF solicitarea de a dispune măsurile legale necesare ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA a domnului Moldoveanu Corneliu Silviu, având funcţia de vicepreşedinte. Comisiile pentru buget şi cele economice de la Camera Deputaţilor şi Senatului au decis să propună plenului Parlamentului revocarea din funcţie a lui Moldoveanu Silviu întrucât acesta nu mai întruneşte condiţiile prevăzute de lege’, a precizat preşedintele Comisiei economice de la Cameră, Mihai Tudose.

Rezultatul votului a fost – 380 de voturi pentru şi 12 împotrivă.

Fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, fost director al Direcţiei Avizări ASF, şi omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimişi în judecată alături de alţi 9 inculpaţi, pentru corupţie în dosarul ASF – Carpatica.

Printre cei trimişi în judecată se mai află Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, Radu Mustăţea, membru în CA al SC Carpatica Asig şi preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Ina Crudu, director general la Carpatica Asig, Corneliu Moldoveanu, vicepreşedinte ASF, şi Dan Odobescu, avocat suspendat de drept în cadrul Baroului Bucureşti şi proprietar al unei societăţi de asigurări.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată a Elenei Rusu, membru în conducerea Carpatica Asig, Ioan Opriş, expert tehnic auto, Ioan Dacian Vinereanu, persoană din anturajul lui Mustăţea Radu, Georgel Călin, la data faptelor secretar general ASF.

Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cel mai mare procent îl aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Mustăţea şi Mîrzac, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Ilie Carabulea (persoana care deţine indirect şi controlează societatea de asigurări) l-a promovat, susţinut şi cointeresat financiar, în mod constant, pe fostul director Marian Mîrzac pentru a fi ales în conducerea ASG.

Gruparea respectivă a fost sprijinită de Ruşanu, preşedintele ASF, precum şi de alte persoane din conducerea ASF, respectiv inculpaţii Călin, Chiţoiu, Moldoveanu şi Odobescu.

Te-ar mai putea interesa și
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul speculaţiilor că minele din întreaga lume vor avea probleme în a......
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...