637 de cazuri noi, la peste 14.000 de teste, 30 de morţi – situaţia de marţi, ora 13, 14.07.2020

Criza Coronavirus - Situaţia de la cea mai recentă raportare (14 iulie 2020, ora 13): 1.931 morţi. 33.585 cazuri, în total, (637 de cazuri noi, de la ultima raportare), 9.851 cazuri active. 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. 14.237 de teste în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internaţi 234 pacienţi. Primul deces cauzat de Coronavirus în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile după primul caz semnalat oficial în ţara noastră (26 februarie 2020). 
Economica.net - mar, 14 iul. 2020, 03:47
637 de cazuri noi, la peste 14.000 de teste, 30 de morţi - situaţia de marţi, ora 13, 14.07.2020

Situaţia de marţi ora 13, 14 iulie, 2020:

637 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore.

33.585 –  total cazuri.

23.798 – externaţi, dintre care

21.803 – vindecaţi.

1.995 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 658 de pacienţi externaţi la cerere.

9.851 cazuri active.

La ATI sunt internați 234 pacienți.

1.931 de morţi. 

Au fost prelucrate în total 868.478 teste, faţă de 854.241, la precedentul interval. 

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate până în prezent în judeţul Suceava – 4.188, în Bucureşti – 3.918, iar în alte şapte judeţe – Braşov, Botoşani, Vrancea, Iaşi, Galaţi, Neamţ şi Argeş – sunt peste 1.000 de îmbolnăviri.

Citeşte şi Cum a schimbat Covid-19 trendul în ceea ce privește mortalitatea din România

Situaţia din diaspora, 14 iulie 2020.

5.108 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 115 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 105 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 5 în Grecia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 157 au fost declarați vindecați: 135 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Raed Arafat: Cazurile de infectare raportate zilnic sunt doar cazuri noi, nu şi retestări

„Testele raportate zilnic, public, sunt testele care arată cazuri noi. Cine a încercat să vină să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări… Poate la începutul începutului, acolo a fost un amestesc, dar deja, de luni de zile, sunt (raportate zilnic, n.r) numai cazurile noi”, a spus medicul Raed Arafat la TVR.

Șeful DSU a explicat și de unde provin aceste cazuri noi.

„Cazurile noi provin de la oameni care sunt simptomatici, oameni care s-au testa, oameni care sunt contacți direcți, care s-au testat, care se descoperă dintre ei pozitivi, oameni care merg și se testează la privat și descoperă că sunt pozitivi. Astea sunt cazurile noi. „

Arafat a mai spus că testările sunt apanajul Institutului Național de Sănătate Publică și a Direcțiilor de Sănătate Publică, a explicat Arafat.

Tătaru: În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi. Prelungirea stării de alertă, aproape iminentă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, nu se impune o nouă stare de urgenţă din cauza numărului de persoane infectate cu coronavirus, dar că, în condiţiile în care legislaţia va permite, anumite localităţi sau chiar regiuni ar putea intra în carantină. El a subliniat că prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”, scrie News.ro.

”În acest moment nu avem evoluţie pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, cele 14 zile, să avem o evouţie fluctuantă odată cu creşterea numărului de cazuri, poate 500, poate 600, poate 700, cu o alternanţă, funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la B1 TV, luni seara.

El a menţionat că autorităţile erau pregătite de noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza numărului mare de persoane infectate.

”Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiţi la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare, dar evoluţia nu ne-a permis, amânând aceste măsuri de relaxare. Măsurile de relaxare depind de evoluţie, evoluţia depinde de noi, ca sistem medical, cum gestionăm cazurile pe care le avem, dar şi de partenerii noştri, că sunt agenţi economici sau populaţia civilă, care au nişte reguli de respectat”, a explicat Tătaru.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri mai drastice în anumite zone, Tătaru a răspuns că este posibilă carantinarea.

”La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie, în izolare, îşi consumă boala. Nemergând în mediul populaţional înconjurător nu fac acea transmitere şi atunci se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a subliniat Tătaru.


Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...