Coronavirus: Marea Britanie nu are în vedere vaccinarea întregii populaţii

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie se va adresa cu prioritate persoanelor mai în vârstă şi celor din profesiile cu risc, nu întregii populaţii, a indicat responsabila cu acest dosar de pe lângă guvernul de la Londra, transmit luni AFP şi Reuters.
Economica.net - lun, 05 oct. 2020, 07:28
Coronavirus: Marea Britanie nu are în vedere vaccinarea întregii populaţii

Numită în primăvară de guvern preşedinte al grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19, Kate Bingham a spus pentru Financial Times (FT) că o vaccinarea generală a populaţiei ‘nu va avea loc’.

‘Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc’, a explicat ea într-un interviu publicat online duminică seara.

‘Se vorbeşte despre ”timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia”, dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili’, a precizat ea.

Potrivit FT, Kate Bingham a mai spus că obiectivul guvernului este vaccinarea a circa 30 milioane de oameni, dintr-o populaţie de aproximativ 67 milioane, dacă va exista un vaccin eficace împotriva COVID-19.

Marea Britanie a depăşit duminică pragul de 500.000 de cazuri de infectare, dintre care peste 42.000 de decese. În ţară se înregistrează o creştere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi restricţii, ridicând astfel şi mai mult aşteptările pentru un vaccin.

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferite programe, aflate în fază de testare, mai ales din cel dezvoltat de Universitatea Oxford şi de grupul farma AstraZeneca.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului ...
Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din ...
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia a creat o variantă dedicată exclusiv pieței europene a modelului Sportage dotată cu sisteme de propulsie hybrid și ...
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se prelungește până la 22.00, acces la mall şi pentru „testaţi”, fără mască în spațiile deschise
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se ...
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară că în urma ședinței ...