1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

News

Costescu: În acest moment, cu contractele de deszăpezire încheiate şi cu resursele locale, avem asigurată toată reţeaua

Toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi este acoperită prin contractele de deszăpezire încheiate, dar vor fi folosite şi utilajele proprii, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după terminarea audierilor pe tema proiectului de buget al ministerului de resort pe 2016, potrivit Agerpres.

11 dec, 2015 | Agerpres

De asemenea, el a subliniat că toate autostrăzile care pornesc din Capitală sunt asigurate la nivel de operator de deszăpezire, iar pentru A1, pentru care nu s-a încheiat contract de deszăpezire, s-au relocat utilaje din zonele acoperite prin contracte.

Întrebat câte judeţe sunt acoperite prin contracte de deszăpezire, şeful de la Transporturi a răspuns: 'Nu aş judeca în termen de judeţe, ci în termen de procent al reţelei acoperite, pentru că asta ne interesează'.

'În acest moment, împreună cu contractele încheiate şi cu resursele locale, avem asigurată practic toată reţeaua. La contracte cu terţi, într-adevăr avem A1 care nu este asigurată, dar este asigurată prin toate acele utilaje care au fost relocate din bazele unde s-au încheiat contractele cu terţi ca să acopere aici. Este şi cazul Vâlcea şi cazul Timişoara, inclusiv pentru autostrada pe care sperăm, dacă vremea va ţine cu noi să ne lase să facem marcajul, Timişoara - Lugoj, să finalizăm aceste marcaje şi s-o dăm în exploatare. Inclusiv pentru acele locuri au utilaje asigurate ca autostradă nouă', a spus ministrul.

În ceea ce priveşte faptul că aceste contracte de deszăpezire nu au fost publicate pe site-ul CNADNR, Dan Costescu a dat asigurări că vor apărea.

'S-ar putea să fie publicate la nivel local. Cu siguranţă vor apărea. O să verificăm. Cu siguranţă vor apărea, aşa cum s-a promis. Nu mai este niciun secret şi vor apărea acolo unde sunt. Pentru că sunt şi locuri, cum este Vâlcea, unde s-a retras ofertantul şi nu are ce să apară', a adăugat el.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO