1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Credit Agricole vrea să învestească 15 miliarde de euro în digitalizare în următorii patru ani

Grupul bancar francez Credit Agricole, prezent şi pe piaţa din România, va investi 15 miliarde de euro în tehnologii noi până în 2022, măsura fiind parte a planului de transformare digitală a instituției bancare.

09 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Bugetul tech reprezintă o parte a planului de afaceri pe termen mediu al băncii din 2022, care include un nou set de ținte de profit după ce, în primul trimestru, a obținut rezultate mai bune decât cele preconizate anterior.

Credit Agricole speră să crească atât baza de clienți din sectorul retail, cât și corporativ, în Franța și Italia, și atragerea de companii mijlocii cu servicii bancare corporative, cum ar fi gestiunea numerarului pentru a-și atinge obiectivele de profit mai mari, iar tehnologia este de așteptat să joace un rol esențial în aceste eforturi.

În consecință, bugetul IT de 15 miliarde de euro va fi utilizat pentru a ține pasul cu noile obiceiuri bancare, în special cu utilizarea serviciilor mobile și digitale, și pentru a spori eficiența operațională a băncii.

Citește și: Companiile vor investi în acest an până la 1,18 trilioane de dolari în digitalizarea afacerilor

În plus față de buget, Credit Agricole a stabilit, de asemenea, o serie de obiective legate de tehnologie pe care dorește să le atingă până în 2022, inclusiv faptul că 90% din entitățile grupului să aibă o arhitectură orientată spre date în 2022 și 300 milioane de euro în creșterea eficienței IT; personal instruit în noile tehnologii la noua universitate IT și 100% din tehnologiile emergente testate pentru noi servicii pentru linii de afaceri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO