1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Crescătorii de animale care solicită fonduri europene trebuie să depună cererea şi dacă nu utilizează terenurile agricole

Fermierii care solicită fonduri europene pentru bunăstarea animalelor au obligaţia de a completa şi depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită la plată întreaga suprafaţă agricolă a exploataţiei sau doar o parte a acesteia, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi prin reducerea plăţilor, a anunţat joi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

11 iun, 2015 | Agerpres

Aceeaşi obligaţie o au şi fermierii care solicită plăţi pentru aceeaşi măsură şi nu utilizează suprafeţe agricole, în scopul verificării respectării normelor privind ecocondiţionalitatea, se arată într-un comunicat al APIA.

'Pentru verificarea respectării normelor privind ecocondiţionalitatea, în conformitate cu prevederile art. 4 din Ordinul Ministrului Agriculturii nr. 620/2015 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2015 şi a modului de aplicare a anumitor cerinţe ale măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile în anul 2015 pe terenurile agricole, solicitanţii plăţilor pentru Măsura 215 'Bunăstarea animalelor' au obligaţia de a completa şi depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită la plată întreaga suprafaţă agricolă a exploataţiei sau doar o parte a acesteia. (...) De asemenea, în baza aceloraşi prevederi legale, fermierii care solicită plăţi pentru Măsura 215 'Bunăstarea animalelor' şi nu utilizează suprafeţe agricole, au obligaţia de a depune cererea unică de plată, în scopul verificării respectării normelor privind ecocondiţionalitatea', precizează comunicatul APIA.

Potrivi sursei citate, fermierii care nu respectă normele privind ecocondiţionalitatea în baza prevederilor legale din cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri în România vor fi sancţionaţi prin reducerea plăţilor, scrie Agerpres.

APIA a anunţat miercuri că fermierii vor putea depune fără penalizări cererea unică de plată pentru anul 2015 până pe 15 iunie, după această dată documentul putând fi depus, timp de 25 de zile, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO