Criptomonedele anului 2024 – noi schimbări pe piață (P)

Pe piața crypto se evidențiază monedele ce promit succes pentru anul 2024. Investitorii atrag atenția asupra monedelor crypto cu capitalizare mică ca fiind cele cu oportunități mai mari de creștere înaintea evenimentului de înjumătățire a Bitcoinului.
Ion Dobreanu - mar, 16 ian. 2024, 08:52
Criptomonedele anului 2024 - noi schimbări pe piață (P)

Monedele crypto cu capitalizare mică oferă o capitalizare de piață, evident, scăzută și oferă oportunități de câștig semnificative. Cu toate acestea riscul de eșec este mai mare în rândul proiectelor mai mici. În ciuda acestui fapt investitorii continuă să urmărească monede crypto cu capitalizare mică, fiindcă oferă un echilibru între poziția globală pe piață și potențialul de creștere a capitalizării de piață.

Cumpără Sponge V2

Monedele cu capitalizare mică care atrag atenția investitorilor

5.ENS

Pe locul cinci se află tokenul ENS al Ethereum Name Service.Tokenul ENS este un token de guvernanță, ce dă dreptul investitorilor să voteze și să influențeze deciziile ce afectează protocolul ENS. Tokenul funcționează prin ENS DAO, sistem ce gestionează și guvernează protocolul ENS, deschis și extensibil, bazat pe blockchain-ul Ethereum (ERC-20).

Cu o capitalizare de piață de 440.626.067 dolari, tokenul ENS a crescut promițător în ultimele 3 luni. Cel mai mic preț plătit pentru Ethereum Name Service (ENS) a fost de 6,69 dolari pe 19 octombrie 2023. Prețul curent este cu 88,6 față de luna octombrie și cu 91,97%. În ultima saptamana a crescut cu 28,10% si astfel Ethereum Name Service (ENS) depășește performanța pieței globale de criptomonede, care este în scădere cu -1,00%. Cu toate astea este în avans comparativ cu criptomonedele similare din Ecosistemul Ethereum, care au o creștere de 12,70%. La moment se situează pe locul 136, neavand mult pana la top 100(criptomonede clasate după capitalizarea de piață).

4.Tellor Tributes (TRB)

Pe locul 4 este TRB. Tellor Tributes (TRB),tokenul nativ al lui Tellor Oracle Network, permite furnizorilor de date să facă staking. La fel, deținătorii de TRB pot să voteze propunerile de guvernanță.Tokenul TRB este coloana vertebrală a ecosistemului Tellor Tributes, o platformă de oracole descentralizată ce furnizează feed-uri de date pentru interacțiunile contractelor inteligente la o fracțiune din costul proiectului oracle de top Chainlink (LINK).

S-a remarcat la sfârșitul anului 2023 chiar în ultima zi după ce a înregistrat cea mai înaltă valoare de 593.09 dolari, fiind o creștere explozivă de +122,48% în ultimele 3 luni. Cu toate că TRB a avut succes recent, capitalizarea sa este de 313,223,817 dolari, sugerând că piața Tellor Tributes ar trebui să crească doar până la 900 de milioane de dolari pentru a oferi un profit de 3x investitorilor timpurii. Moneda se clasează pe locul 165 la moment.

3. Conflux Network (CFX)

Pe locul al treilea pentru cel mai bun crypto în 2024 este Conflux Network (CFX), care a cunoscut o creștere la începutul anului 2023 în contextul valului de investiții în criptomonede din China numit „Narativele chinezești”. Acest val a progresat piața pe măsură ce reglementatorii din Hong Kong au încercat să creeze un hub global pentru criptourile alternative americane.

Acest lucru insemnand un potențial mare de atragerea interesului investitorilor internaționali asupra CFX, și creșterea valorii monedei. CFX este singura criptomonedă chineză complet conformată reglementărilor chineze. Conflux Network, beneficiarul principal al Narativlui chinezesc, a fost crucială în acordarea accesului publicului internațional pentru investitorii chinezi la utilitățile descentralizate majore precum Uniswap v3 și moneda CNH (yuan chinez offshore).

Piața asiatică este în plin progres, investitorii chinezi au deja un impresionant volum de 86,4 miliarde de dolari în tranzacționarea crypto. Cei din Hong Kong adaugă încă 64 de miliarde de dolari astfel contribuind la creșterea Confluxului. Privind potențialul de creștere al Conflux, CFX are în prezent o capitalizare de piață de 628,614,655 dolari, ceea ce înseamnă că pentru ca CFX să realizeze un profit de 3x, capitalizarea de piață ar trebui să crească la un nivel accesibil de 1.929.151.926 dolari. Moneda se clasează pe locul 159.

2.Sponge V2

Sponge, o criptomonedă meme al platformei Etherum blockchain, s-a manifestat pozitiv printr-o creștere în 2023. Moneda a ajungs la 100 de milioane de dolari și a introdus un nou token- Sponge V2 recent. La moment Sponge se tranzacțoionează la 0.0008492 dolari crescând cu 88.70 în ultimele 7 zile. Iar prețul tokenului SPONGE V2 este de $0,0002523, crescând în ultimele 24 de ore cu 28,7%. Sponge V2 astfel are ca scop înlocuirea Sponge-ul V1 în următoarea perioadă. Pe piața globală cripto față de alte monede similare sistemului Etherum, Sponge V2 este cu 12.70% mai mare în valoare.

Singura modalitate pentru investitori de a obține tokenuri V2 este prin blocarea permanentă a tokenurilor lor V1 în smart contract-ul V2.Așa investitorii au dreptul la recompense de staking plătite în tokenuri $SPONGE V2 și la un APY variabil pe o perioadă de 4 ani.Pentru a încuraja investitorii să facă trecerea mai rapidă proiectul SPONGE oferă o promoție de 100% bonus la achiziție în tokenuri V2 pe o perioadă limitată.Astfel entuziasmul față de tokenul Sponge V2 a preluat controlul asupra proiectului, propulsându-l într-o nouă etapă.

Fiind un proiect așa tânăr, lansat la finele anului 2023, pe 24 decembrie 2023, cu un supply de un miliard de monede inflația i-ar putea juca festa monedei, având un risc mare de cădere dacă ar scădea interesul investitorilor. Cu toate acestea rata de inflație nu e fixă, și Sponge are optșțiunea de a ajusta APY-ul în așa fel cât să mențină echilibrul între cerere și oferta monedei. CoinGeko nu s-a pronunțaț încă cu o poziționare clară a monedei, însă conform clasamentului său al altor monede acesta s-ar plasa între pozițiile 144-137.

Cumpără Sponge V2

1.Rocketpool (RPL)

Câștigătorul acestui clasament este Rocketpool, care este un proiectul lider în sectorul promițător al derivatelor de staking lichide (LSD). Rocketpool permite deținătorilor de Ethereum cu mai puțin de cerința de 32 ETH (în valoare de 71.760 dolari) să acționeze ca validatori pe rețeaua Ethereum proof-of-stake obținând astfel niveluri mai mari de recompensă pentru staking.

Cu o capitalizare de piață actuală de 636,203,854 dolari, pentru ca RPL să obțină un profit de 3x, capitalizarea de piață ar trebui să crească la 1.785.319.908 dolari. RPL nu se află așa departe de realizarea acestui obiectiv având în vedere capitalizarea totală a Ethereumului de 269.798.018.229 dolari. Moneda se clasează pe locul 105.

Proiectele Micro Cap – un alt succes pe piața crypto in 2024

În timp ce monedele crypto cu capitalizare mică oferă cel mai bun echilibru între risc și potențialul de creștere, proiectele Micro Cap dețin potențialul de creștere cel mai mare. Cu toate acestea identificarea jocurilor cu risc redus este nu la fel de precisă și ușoară.

Una dintre aceste oportunități apare într-o nouă monedă meme explozivă numită Meme Kombat care are toate șansele să fie cel mai bun crypto pentru 2024. Meme Kombat a strâns suma uluitoare de Peste 6 Milioane De Dolari Strânși în pre-sale.

Proiectul interactiv de joc este construit pe încredere. Angajamentul Meme Kombat față de transparență și siguranță este evident prin inițiativele sale, precum auditul iminent de securitate al contractului lor inteligent. Pe langa asta fondatorul și liderul proiectului, Matt Whitema, își lasă identitatea în vizorul publicului pentru a consolida încrederea celor interesați. Experiența sa de două decenii în proiectarea de procese de afaceri, combinată cu poziția sa de COO al North Technologies, întărește credibilitate proiectului Meme Kombat.

Tokenomia Meme Kombat este, de asemenea, un factor atrăgător pentru investitorii potențiali. Stake Meme Kombat ($MK) token este la un preț atractiv de 0,279 dolari. Pe deasupra și APY este destul de generoasă, cu un randament de 112%, stakeholderii nu beneficiază doar de venit pasiv, ci pot folosi și tokenurile staked pentru a plasa pariuri în arena. Această funcționalitate duală permite să câștigi în timp ce joci. Astfel ca cu cat un utilizator participa mai mult, cu atat castiga mai mult.

Anul 2024 îndreaptă atenția total spre monedele cu capitalizare mică și proiectele micro cap. Cu o creștere semnificativă în primele zile din noul an au toate șansele să rămâie în vizorul investitorilor tot anul ăsta. Pe de altă parte, volatilitatea pieței rămâne un factor important, iar riscul de eșec este mai mare în rândul proiectelor mai mici. Însă fără risc nu câștigi pe piața cripto, iar un an fantastic este promis noilor proiecte de rezistență și putem spune că noul trend în cripto a fost stabilit.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...