Cristian Ghinea: România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat luni că România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pe 31 mai.
AGERPRES - lun, 26 apr. 2021, 19:04
Cristian Ghinea: România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai

„În discuţia cu preşedintele, cu domnul Orban, cu domnul prim-ministru şi cei doi vicepremieri am convenit ca mâine, în întâlnirea pe care o să o am cu vicepreşedintele Verstager al Comisiei Europene, să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR”, a declarat Cristian Ghinea, la Parlament.

În consecință, România ar urmă să ceară o amânare de o lună pentru depunerea PNRR, pentru că termenul limită era de 30 aprilie.

„Continuăm discuţiile pe toate proiectele şi pe toate componentele. Comisia Europeană are genul ăsta de dialog cu toate statele membre. Deocamdată un singur stat a depus. Pariul meu este că vom avea mai multe state care vor trimite după 30 aprilie decât state care vor trimite înainte. Cel puţin acestea sunt informaţiile pe care le am. Bulgaria, Olanda, Finlanda, Polonia au anunţat că vor trimite după 30 aprilie”, a explicat Cristian Ghinea.

Ministrul a declarat că negocierile cu Comisia Europeană se duc pe două paliere: unul tehnic și unul politic, blocajele apărând mai ales când vine vorba de negocierile politice. Printre subiectele cu caracter politic, Ghinea a enumerat finanțarea sistemelor de irigații, a extinderii rețelelor de distribuție de gaze naturale și contruirea de autostrăzi, pentru care România vrea să folosească banii de PNRR, iar CE nu este de acord. Opoziția Bruxellesului vine ca urmare a stabilirii țintei reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și tranziția la o economie verde.

Potrivit acestuia, „nu este niciun motiv de îngrijorare”.

„Nu s-a greşit. Este o distanţă foarte mare pe care trebuie să o recuperăm de capacitate administrativă, de capacitate de a propune proiecte şi am făcut eforturi fabuloase în aceste trei luni, împreună cu echipa din minister, şi cu toate ministerele de linie. (…) În afară de faptul că PSD vrea să puncteze nişte puncte la isterie, nu e niciun motiv de îngrijorare. (…) Eu sunt foarte mulţumit că avem componenta de educaţie, componenta de sănătate, componenta de infrastructură de transport, componenta de creşe noi, de măsuri care sunt apreciate de comisie, cu care că aproape că a bătut palma şi sunt şi alte componente pe care trebuie să mai muncim foarte mult să convingem Comisia Europeană. Sunt unele probleme tehnice, sunt altele politice. De pildă, alocarea de 4 miliarde de euro pentru autostrăzi, eu consider că e o problemă politică, în sensul în care Comisia n-ar trebui să aibă o componentă pe mărirea alocării, comisia ar trebui să aibă observaţii tehnice”, a explicat Ghinea.

„Atunci când eşti într-o negociere dură cu un partener extern, atunci eşti subminat de oameni care se află în treabă şi fac declaraţii”, a adăugat Ghinea.

El nu a uitat să reproșeze PSD că prin declarațiile pe care le face îi subminează negocierile cu Bruxellesul.

Cristian Ghinea a mai precizat că a avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, după întâlnirea cu preşedintele Iohannis.

„Am avut o discuţie cu domnul Orban după întâlnirea cu preşedintele, în care ne-am lămurit. L-am întrebat ce-a vrut să spună, domnul Orban a spus că a spus presei că sunt discuţii tehnice, că s-a muncit foarte mult şi s-au făcut progrese, ceea ce apreciez foarte mult. (…) A fost o discuţie chiar foarte bună cu domnul Orban”, a adăugat el.

Ministrul a participat luni la şedinţa de lucru convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La reuniune au participat şi premierul Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor.

Întâlnirea organizată de Adminsitratia Prezidențială a avut a fost programată în urmă cu o săptămâna să se desfășoare astăzi și a vut loc după ce a fost făcut public faptul că Executivul European nu ar dori să finanțeze prin Planul Național de Redresare și Reziliență extinderea distribuțiilor de gaze naturale.

Citește și: UE nu finanțează extinderea rețelelor de gaze din România prin PNRR (economica.net)

Anunțul a fost făcut de președintele PNL, Ludovic Orban.

„În anumite puncte unde au existat rezerve la nivelul Comisiei Europene să îmbunătăţim argumentaţia şi susţinerea proiectelor pe care noi le considerăm importante pentru România a fi finanţate prin PNRR. (…) Nu numai pe irigaţii. Sunt discuţii legate de cele 600 de milioane pe care noi ne-am propus să le alocăm pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz, unde au existat discuţii tehnice care trebuie clarificate privitoare la utilizarea hidrogenului în aceste reţele de gaz, chestiuni tehnice care pot fi soluţionate”, a declarat președintele PNL.

“Nu împărtăşesc modul în care a fost transmis în opinia publică. Toate planurile naţionale de rezilienţă au fost confruntate în cursul negocierilor cu Comisia Europeană cu observaţii, puncte de vedere, sunt anumite lucruri pe care Comisia consideră că trebuie pregătite mai serios, sunt anumite tipuri de finanţări în care Comisia a exprimat puncte de vedere şi a pus nişte întrebări. Este un document care este supus îmbunătăţirii şi urmează să dezbatem în coaliţie şi la nivel guvernamental îmbunătăţirea acestui plan naţional, astfel încât să corespundă exigenţelor Comisiei Europene”, a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Săptămâna trecută, şeful statului a anunţat că a convocat această şedinţă cu responsabilii din Guvern care lucrează la PNRR, menţionând că acest plan va fi îmbunătăţit şi va fi acceptat de Comisia Europeană.

„Noi am lucrat intens şi sub mare presiune, cum acelaşi lucru s-a întâmplat în toate statele din Uniune, să pregătim acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat aşa ceva şi în acest sens au fost de aşteptat dificultăţile în conturarea planului. Dificultatea constă că se doresc reforme profunde, dar în acelaşi timp într-o perioadă foarte limitată, avem doar câţiva ani la dispoziţie. În mod normal, reformele nu se fac peste noapte şi proiectele importante nu se realizează în 3 – 4 ani. Însă vom fi pregătiţi pentru acest Plan Naţional şi vom îmbunătăţi proiectul în aşa fel încât proiectele să fie acceptate”, a afirmat Iohannis.

Citește și: Iohannis: Termenul pentru PNRR – orientativ. Acest plan va fi lucrat până este foarte bun (economica.net)

El a mai spus că nu doar România e în această situaţie, ci toată lumea, având în vedere „noutatea şi presiunea” timpului foarte scurt de implementare.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...