1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

Imobiliare

Cristian Preotu, proprietarul magazinelor Comtesse du Barry, a cumpărat un conac la Baloteşti în care va investi un mil. euro

Omul de afaceri Cristian Preotu, proprietarul grupului Le Manoir, a cumpărat un conac cu grădină de 17.000 mp la Baloteşti, în care va investi un milion de euro, în următorii patru ani, pentru reabilitarea clădirii istorice şi transformarea ei în spaţiu de cazare. De asemenea, exteriorul va fi adaptat penru organizarea de evenimente.

20 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

„Anul acesta, am achiziționat un conac în Balotești, cu o grădină de 17.000 de metri pătrați, în care ne cultivăm propriile fructe, legume și plante aromatice. Din punctul meu de vedere, acest lucru va schimba cu totul filozofia gastronomică a restaurantului nostru, pentru că îl va duce într-o zonă farm-to-table, în care avem mult mai mult control asupra materiilor prime”, declară Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir. 

Echipa Relais & Châteaux Bistro Ateneu a început deja, din luna mai, lucrările la amenajarea grădinilor și serei din Balotești.

„Conacul este un proiect în sine, pe care îl vom lansa în etape. Mai întâi, ne vom ocupa de latura sa funcțională, vom crește aici fructe și legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Châteaux Bistro Ateneu să devină cvasiautonom până în 2020, ulterior, vom amenaja suprafața exterioară, făcându-l potrivit pentru evenimente în aer liber, iar, până în 2024, vom reabilita clădirea istorică, pentru a da drumul și spațiilor de cazare. Vorbim de o investiție totală de peste un milion de euro, în următorii patru ani”, declară Cristian Preotu. 

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Bistro Ateneu, SushiRoom.

În august 2019, Le Manoir a inclus în portofoliul său The Owl, un bar de mixologie, deschis lângă Ateneul Român. Recent, omul de afaceri a anunţat şi fuziunea Bistro Ateneu cu Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO