Criză la Electroaparataj: compania opreşte livrările. Acţionarii, convocaţi să voteze dizolvarea voluntară a societăţii

Compania Electroaparataj Târgovişte (ELJ), producător de aparate electrice controlat de fondul de investiţii Broadhurst, dă vina pe Sindicatul Valahia pentru "iminenta apariţiei stării de insolvenţă a societăţii" şi va convoca adunarea generală a acţionarilor, pentru ca aceştia să voteze privind dizolvarea voluntară a societăţii, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie News.ro.
Economica.net - joi, 09 mai 2019, 10:29
Criză la Electroaparataj: compania opreşte livrările. Acţionarii, convocaţi să voteze dizolvarea voluntară a societăţii

„Societatea Electroaparataj SA, înregistrată la Registrul Comerţului sub numărul J15/80/2011, C.U.I. RO51, informează pe toţi acţionarii societăţii şi investitorii interesaţi, că deşi a crescut salariile cu 18% în 2018 şi cu 7,26% în 2019 şi respectiv că în aceeaşi perioadă, bunurile şi serviciile furnizate de terţi au devenit mai scumpe cu 22,3%, toate plăţile privind obligaţiile salariale au fost făcute la zi şi nu există restante la plata taxelor, contribuţiior sociale, a furnizorilor, etc. Cum însă Electroaparataj vinde 90% din producţie la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aceste creşteri clienţilor săi şi de aceea nu poate să susţină alte creşteri salariale în continuare, aşa cum solicită Sindicatul Valahia”, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ceea ce priveşte relaţia management –angajaţi, aceasta a fost una foarte bună şi nu au existat tensiuni niciodată, arată comunicatul citat de News.ro.

„De câteva luni însă, Sindicatul Valahia, care nu provine din societate şi nu cunoaşte problemele specifice, a convins personalul muncitor să intre în grevă, urmând ca pe perioada grevei, să asigure plata zilelor de grevă. Practic, a oferit personalului muncitor şansa să stea acasă, plătit din fondul de grevă şi să ceară măriri salariale – o ofertă greu de refuzat! Întrucât nu există o dispută între management şi angajaţi iar piaţa muncii este una foarte concurenţială – acţiunea Sindicatului Valahia este una ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrugătoare pentru Electroaparataj”, mai informează comunicatul.

În această conjunctură, societatea şi-a anuntat clienţii despre situaţia existentă şi a programat o reducere treptată a livrărilor, până la stoparea definitivă a acestora.

„De asemenea, societatea va convoca adunarea generală a acţionarilor, pentru ca aceştia să voteze privind dizolvarea voluntară a societăţii. Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că iminenta apariţiei stării de insolvenţă a societăţii (şi implicit a falimentului acesteia) se datorează exclusiv activităţii Sindicatului Valahia, care aşa cum am precizat anterior, nu provine din societate şi nu cunoaşte problemele specifice cu care se confruntă societatea, nu este legat de personalul societăţii şi nu are interesul să susţină activitatea de producţie a societăţii şi locurile de muncă create de aceasta, interesul dânşilor fiind doar acela de a-şi creşte numărul de membri şi pe cale de consecinţă, fondurile constituite din cotizaţia ce va fi plătită de către noii membri”, punctează compania în comunicat.

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 că producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit leader de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Daniel Sologon preia funcția de CEO al Cemacon de la 1 ianuarie 2022
Daniel Sologon preia funcția de CEO al Cemacon de la 1 ianuarie 2022
Liviu Stoleru, CEO-ul celui mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc, predă de la 1 ianuarie 2022 ștafeta ...
Primăria New York impune tuturor salariaților din mediul privat să se vaccineze anti-COVID-19
Primăria New York impune tuturor salariaților din mediul privat să se vaccineze anti-COVID-19
Bill de Blasio, primarul oraşului New York, a anunţat luni că toţi angajaţii din sectorul privat vor fi vizaţi de obligativitatea ...
Bitcoin, încă în zona vulnerabilă, nu convinge decât dacă revine spre 60.000 de dolari până la finele anului
Bitcoin, încă în zona vulnerabilă, nu convinge decât dacă revine spre 60.000 de dolari până la finele anului
Criptomonedele trec, în prezent, printr-o perioadă de ajustări. După un vârf de aproape 3 trilioane de dolari atins ...