Croatia Airlines: Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi

Pentru al doilea an consecutiv, compania naţională a Croaţiei leagă Bucureştiul de Zagreb. Chiar dacă anul trecut gradul de ocupare al avioanelor a fost mai redus decât media înregistrată pe companie, oficialii Croatia Airlines se aşteaptă la rezultate mai bune anul acesta şi se pare că Bucureştiul este atractiv ca destinaţie de city-break pentru croaţi.
Andrada Ghira - sâm, 07 apr. 2018, 06:09
Croatia Airlines: Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi

Croatia Airlines a aterizat pentru prima dată la Bucureşti anul trecut şi a lansat zborul direct care leagă Capitala de Zagreb. Croaţii nu părăsesc piaţa românească şi vor continua şi anul acesta zborurile de la Otopeni.

Din 2 mai şi până pe 26 octombrie 2018, Croatia Airlines va lega din nou Bucureştiul de Zagreb. De acolo, turiştii români pot călătorii tot cu avionul spre Dubrovnik, Split, Zadar şi Pula.

Reprezentanţii companiei nu au oferit numărul de pasageri transportaţi anul trecut pe această rută, însă spun că gradul de ocupare al avioanelor pe întreaga reţea de destinaţii a fost de 74,5%.

„Ruta operată între Zagreb şi Bucureşti a fost uşor sub gradul mediu de ocupare. Din moment ce a fost primul an operaţional, iar biletele au fost disponibile spre vânzare doar cu trei luni înainte de primul zbor, suntem încântaţi de rezultat”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Krešimir Mlinar, directorul operaţional al Croatia Airlines.

Dar, noua rută directă dintre cele două ţări a însemnat că şi turiştii croaţi au venit în România. Datele companiei arată că cetăţenii celor două ţări au călătorit pe această rută în egală măsură. Iar turiştii care vin la Bucureşti vin şi pentru vacanţe, dar şi pentru afaceri.

„Bucureştiul devine din ce în ce mai popular ca destinaţie de city-break pentru croaţi”, ne-a mai declarat oficialul Croatia Airlines.

Anult trecut, România a fost vizitată de 12.405 croaţi, cu 20% mai mulţi decât în 2016, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Ce aşteptări are compania pentru acest an

Pentru acest an, oficialul companiei estimează o creştere moderată a gradului de încărcare şi o creştere a numărului de pasageri, datorită frecvenţei mai mari.

„Pentru al doilea an de activitate putem estima cererea pe baza înregistrărilor de anul trecut și putem optimiza gradul de încărcare pe baza acestora. Avem încredere că această rută va va merge mai bine decât media Croatia Airlines”, a mai adăugat oficialul companiei.

Întrebat dacă Croatia Airlines are în plan lansarea şi altor rute directe din România spre Zagreb, Mlinar spune că pentru moment compania se concentrează pe Bucureşti, decât spre diversificarea spre alte aeroporturi.

„Disponibilitatea flotei este întodeauna o problemă şi nu putem asigura suficiente avioane pentru toate rutele bune, în special în timpul verii. Am prefera să ne concentrăm pe creşterea frecvenţelor la Bucureşti dacă vom găsi avioane disponibile”, ne-a mai declarat directorul operaţional al companiei croate.

Turiştii români care au ales anul trecut să-şi petreacă vacanţa în Croaţia nu au stat doar în Zagreb. Cele mai cerute transferuri au fost cele către Split, şi nu către Dubrovnik.

„Credem că unii dintre pasageri au călătorit la Zagreb şi au luat maşina pentru a vizita lacurile Plitvice şi alte obiective faimoase, după care au cumpărat un zbor din Split sau Dubrovnik spre casă, cu escală la Zagreb”, mai spune Mlinar.

Legături directe şi cu Slovenia 

Un alt operator naţional din Balcani a aterizat la Bucureşti anul acesta. Este vorba de compania aeriană Adria Airways, care din 27 martie leagă cu zboruri directe Capitala de Ljubljana. Compania va opera patru zboruri pe săptămână între cele două capitale, asta după ce renunţase la acesste zboruri în august 2009.

Legături directe cu Bucureştiul mai oferă şi compania Air Serbia, cu zbouri spre Belgrad. 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...