1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Imobiliare

Cu cât au scăzut preţurile la terenuri de la începutul crizei

Preţurile la terenurile au înregistrat scăderi de aproape 80% în ultimiii cinci ani, în unele oraşe din România. ECONOMICA.NET îţi arată care sunt oraşele cu cele mai mai scăderi din ultimii ani, dar şi cele unde preţurile au stagnat în ultimul an.

12 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Faţă de anul 2008, preţurile terenurilor au scăzut semnificativ în majoritatea oraşelor din România. Cea mai mare scădere a fost înregistrată la Iaşi, acolo unde terenurile s-au ieftinit cu 79% în perioada 2008-2013, arată o analiză realizată de compania de evaluare Darian.

Scăderi de peste 70% au fost înregistrate şi în oraşele Bacău (-71%), Baia Mare (-73%), Constanţa (-74%), Reşiţa (-74%) şi Râmnicu Vâlcea (-76%).

CITEŞTE ŞI Analiză la nivel naţional a preţurilor locuinţelor: Scăderile şi preţul mediu pe oraşe

La polul opus, cele mai mici scăderi, sub 50%, au fost înregistrate în oraşele Miercurea Ciuc (-31%), Galaţi (-42%), Buzău (-46%) şi Bistriţa (-46%).

În ultimul an, doar preţurile terenurilor din Mircurea Ciuc, Galaţi şi Craiova au stagnat.

Cele mai mari scăderi de preţuri din ultimul an s-au înregistrat în oraşele Râmnicu Vâlcea (-12%), Ploieşti (-11% şi Alba Iulia (-8%).

 

Studiul Darian a fost realizat plecând de la preţurile de tranzacţionare, acesta fiind indicatorul cel mai de încredere al pieţei imobiliare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO