1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Cum arată cel mai mare desant economic american trimis la Bucureşti

Agricultura, industria auto, energia şi bineînţeles, apărarea sunt zonele de maxim interes pentru cele aproape 100 de companii mici şi mijlocii din SUA care vor veni în Romania între 18 şi 20 octombrie, la cel mai important eveniment economic romano-american organizat vreodată în ţara noastră. Businessmanii americani vor discuta cu cel puţin 150 de firme româneşti din absolut toate sectoarele economiei, au anunţat astăzi reprezentanţi ai Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti într-o întâlnire în care au prezentat misiunea economică Trade Winds.

06 oct, 2017 | ECONOMICA.net

"Evenimentul de la Bucureşti este cel mai mare din această regiune foarte dinamică, unde România are o creştere economică de 5.7%, iar Bulgaria de aproape 4%", a susţinut Gregory O'Conner, Senior Consilier Comercial Regional al Ambasadei SUA. Majoritatea companiilor americane prezente la Bucureşti sunt firme de familie, cu 6 până la 20 de angajaţi dar având un business suficient de solid încât să se gândească la extinderea afacerii în această parte a Europei, din programul misiunii facând parte şi alte state precum Serbia, Grecia, Bulgaria şi Croaţia.

Companiile de peste Ocean care participa la Trade Winds au plătit o taxă de participare care a fost "moderată", iar eventualii lor parteneri români vor putea să intre în contact cu acestea fără vreun cost, în cadrul sesiunilor speciale de networking din pauzele evenimentului. Participarea la sesiunile plenare ale conferinţei Trade Winds este însă contracost, iar taxa pentru antreprenorii români este, desemenea, "la valori decente", conform oficialilor americani.

Giganţii ameicani ai businessului vor fi însă prezenţi la eveniment, corporaţia IBM şi concernul din domeniul apărăriii Raytheon vor fi sponsori principali ai evenimentului, ca dealtfel şi firma de avocatura Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii. Evident, mare parte dintre membrii Guvernului, în frunte cu premierul Tudose, ministrul de externe şi toţi ceilalţi titulari de portofolii ministeriale economice vor fi prezenţi la lucrarile misiunii Trade Winds, alături de ambasadorul SUA şi de oficiali americani.
"Este un eveniment foarte complex, la care s-a muncit cam un an de zile, 10 oameni s-au ocupat de asta în State, iar aici am fost 7 persoane din Ambasadă care am avut peste 30 de întâlniri pregătitoare", a spus pentru economica.net Joshua Burke, Atasat comercial al Ambasadei Statelor Unite în Romania.
Ca amănunt de culoare, pe lângă companii din statele cele mai dezvoltate ale Americii, pe lista participanţilor - care este confidenţială până săptămâna viitoare - se află şi o firma din Hawai.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO