Cum i-a umilit Samsung pe cei de la Apple chiar la ei acasă

Vineri dimineaţă la 01:00, ora României, Samsung a lansat la New York noul Galaxy S 4, cel mai puternic telefon de pe piaţă. Dar oare de ce au ales coreeni să lanseze smartphone-ul tocmai acasă la Apple?
laurentiu.matache - vin, 15 mart. 2013, 22:00
Cum i-a umilit Samsung pe cei de la Apple chiar la ei acasă

Dacă producătorii iPhone şi-au obişnuit fanii cu conferinţe corporatiste în care cuvântul laudă este la el acasă, Samsung a ales să lanseze noul Galaxy într-o atmosferă artistică unde fiecare nouă funcţionalitate pe care o încorporează telefonul a fost prezentată printr-un moment teatral.

A fost una dintre acele conferinţe de presă unde cuvântul de ordine a fost spectacol, un eveniment care te făcea practic să îţi doreşti să afli mai mult despre noul device în loc să te adoarmă în scaun aşa cum se întâmplă la Apple.

Coreenii le-au dat o mare lecţie celor de la Apple demonstrându-le că pot fi mai buni chiar şi în patria iPhone-ului şi i-a făcut clar să rateze startul pentru viitoarea lansare a iPhone 5S, anunţată pentru această vară. Toate aceste lucruri cred că s-au întâmplat din cauza proceselor interminabile intentate de Apple coreenilor de la Samsung, iar acum a venit timpul pentru „payback”.  

Dacă viitorul iPhone nu o sa se deosebească foarte mult de varianta actuală şi totul este un marketing pur, Galaxy S 4 chiar a venit cu funcţionalităţi noi şi o putere de procesare remarcabilă pentru un smartphone.

Terminalul vine cu un ecran Super AMOLED de 4.99 inci şi o rezoluţie de Full HD de 1920 x 1080 pixeli.La viitorul iPhone 5 nici nu se pune problema de un ecran mai performant.

În ceea ce priveşte puterea de procesare, Galaxy S 4 vine cu ceva. Terminalul este dotat în funcţie de ţară cu un procesor octa-core de 1.6 Ghz sau un quad-core de 1.9 Ghz. Pe când Samsung Galaxy S3 a venit cu un quad-core, iPhone 5 a continuat cu un procesor cu două nuclee.

Galaxy S 4 are o memorie RAM de 2 GB, o memorie internă ce poate ajunge la 64 GB, o cameră principală de 13 megapixeli şi una frontală de 2.1 megapixeli.

Terminalul are o baterie cu o capacitate de 2.600 mAh ce îi va da o autonmie mult mai mare şi va rula cu Android 4.2.2.

Autonomia este o problema parcă fără rezolvare pentru cei de la Apple pentru că şi bateria iPhone 5 lasă de dorit şi nu îţi dă siguranţa că dacă ai scos telefonul de la încărcat dimineaţa bateria te va ţine minimum 12 ore de utilizare rezonabilă.

Din punctul meu de vedere cea mai mare diferenţa dintre Samsung şi Apple este dată de modul în care îşi privesc clienţii.

Dacă Samsung nu mai ştie ce să încorporeze pentru ca gradul de satisfacţie al unui client să fie cât mai mare, Apple parcă decide pentru clienţii săi oferindu-le device-uri cu funcţionalităţi limitate mizând pe marketing.

Nu se ştie pentru cât timp va mai funcţiona reţeta celor de la Apple pentru că şi fanii brandului au început să îşi dorească mai mult.

În ceea ce priveşte designul, noul S 4 seamână foarte mult cu cel al lui Galaxy S 3, dar la prima vedere, deşi nu l-am ţinut în mână, nu îmi dă impresia unui telefon realizat cu materiale ieftine aşa cum s-a întâmplat cu precedentul care a atras critici din partea consumatorilor.

Chiar eu sunt posesor de Samsung Galaxy S 3, iar gradul de deteriorare al carcasei a fost destul de accelerat, iar Gorilla Glass, ecranul rezistent la zgârieturi, a fost doar un mit.

Te-ar mai putea interesa și
BCE ar putea să înceapă dezvoltarea unui euro digital până la sfârșitul lui 2023
BCE ar putea să înceapă dezvoltarea unui euro digital până la sfârșitul lui 2023
Banca Centrală Europeană ar putea începe dezvoltarea unui euro digital, versiunea electronică a bancnotelor şi monedelor, până la finalul lui 2023, a afirmat luni Fabio Panetta, membru al......
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus Mihail Fridman
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus ...
Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ...
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană a propus luni ajustări specifice ale normelor financiare ale Uniunii Europene, cunoscute sub denumirea ...
Profit net de aproape 268 de milioane de lei, în creștere cu 70%, realizat de Transgaz în primele trei luni din 2022
Profit net de aproape 268 de milioane de lei, în creștere cu 70%, realizat de Transgaz în primele trei luni din 2022
Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale Transgaz a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit ...