Cum intri în posesia cardului naţional de sănătate, dacă nu ai fost găsit acasă de poştaş

De la 1 mai, asiguraţii majori vor primi servicii decontate în sistemul public de asigurări sociale de sănătate cu cardul naţional de sănătate. Românii care nu le-au primit pentru că nu au fost găsiţi acasă de către factorul poştal le vor ridica de la Casa de Asigurări de Sănătate din judeţul de domiciliu (din cartea de identitate). Dacă, totuşi, nu ajungi la CAS să îţi ridici cardul, îl vei primi de la medicul tău de familie. 
Cristina Şomănescu - mar, 03 mart. 2015, 22:01
Cum intri în posesia cardului naţional de sănătate, dacă nu ai fost găsit acasă de poştaş

Casele de Asigurări de Sănătate vor elibera cardurile naţionale oricand în perioada de valabilitate a acestora, pe baza unei cereri scrise a asiguratilor, inclusiv celor care au refuzat iniţial primirea cardului naţional de sănătate.

Cum intri în posesia cardului naţional de sănătate, dacă se află în retururile aduse de poştă la CAS

Asiguraţii care nu locuiesc în Bucureşti vor intra în posesia cardului prin prezentarea la sediul CAS din judeţul de domiciliu.

Asiguraţii majori din Bucureşti care nu şi-au primit cardurile naţionale de sănătate prin poştă pot verifica, interogând aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de CNAS (pe care o puteţi accesa aici), dacă le-au fost emise cardurile şi dacă se află în posesia CASMB.

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia asiguraţilor următoarele opţiuni ca să intre în posesia cardului:

– Vor depune o solicitare (conform modelului pe care îl găsiţi aici), la care vor anexa o copie după actul de identitate, urmând să fie contactaţi de CAS ca să li se comunice data la care sunt programaţi şi sediul CASMB la care sunt aşteptaţi să-şi ridice cardurile.

– În cazul în care titularul cardului nu poate ajunge la CAS ca să-şi preia cardul, documentul electronic poate fi ridicat de către o altă persoană, în baza unei declaraţii de împuternicit (conform modelului pe care îl găsiţi în galeria foto), la care va ataşa o fotocopie după actul sau de identitate personal şi al titularului cardului naţional de sănătate.

În ambele cazuri antemenţionate, solicitările se pot transmite prin poştă (la oricare dintre sediile CASMB) sau pot fi depuse direct la oricare dintre registraturile CASMB, în următorul interval orar: luni, marţi, miercuri: între ora 8:30 şi 14:30; joi – între ora 12:00 şi 18:00. Amintim că vineri nu se lucrează cu publicul la CASMB.

Persoanele care au completat un număr de telefon mobil pe solicitarea de ridicare a cardului naţional vor fi înştiinţate printr-un sms expediat de la numărul 1879.

Cardurile naţionale de sănătate se ridică de la sediul din strada Vasile Lascăr nr. 27, sector 2, după următorul program: luni, marţi, miercuri: între ora 9:00 şi 16:00; joi – între ora 12:00 şi 18:00; vineri – între ora 9:00 şi 13:00.

CASMB roagă asiguraţii să păstreze sms-ul primit de la numărul 1879, până la ridicarea cardului naţional de sănătate.

– Asiguraţii pot opta pentru depunerea online a cererilor de eliberare a cardurilor, urmând aceşti paşi:
Vor completa pe această platformă datele personale în cererea online de eliberare (nume, adresa de e-mail, număr de telefon mobil);

Vor imprima şi semna documentul care li se trimite automat pe email;

Vor aştepta sms-ul de confirmare privind ridicarea cardului;

După primirea sms-ul de confirmare, se vor prezenta la sediul CASMB din Str. Vasile Lascăr, nr. 27, Bucureşti, de unde îşi vor ridica documentul electronic.

CASMB atrage atenţia asiguraţilor să opteze doar pentru una dintre cele trei variante de transmitere a solicitarii de ridicare a cardurilor. 

Daca aţi optat pentru cererea lansată prin aplicaţia informatică, pe care, la momentul ridicării cardului o prezentaţi imprimată şi semnată la CAS, nu mai transmiteţi prin poştă sau depunere la cele trei registraturi ale CASMB cereri scrise! Daca aţi transmis deja o cerere scrisă (prin poştă sau prin depunerea la una dintre cele trei registraturi ale CASMB), nu mai lansaţi cereri prin aplicaţia informatică. Este suficient să depuneţi /transmiteţi solicitările scrise doar la una dintre registraturile CASMB, nu la toate trei, atrag atenţia oficialii CASMB.

Citeşte şi:

Ai pierdut, ţi-a fost furat sau refuzi cardul naţional de sănătate. Iată cum vei primi servicii decontate de la 1 mai

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...