1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Cum poţi să faci bani jucând Pokemon Go

Pokemon Go a adus multă distracţie "maselor", dar pentru unii poate reprezenta o oportunitate de afaceri, de la jucătorii avansaţi care se oferă să-i ajute pe începători, contra-cost, până la posibilitatea ca un business să atragă clienţi pasionaţi de jocul celor de la Niantic/Nintendo.

19 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Odată cu interesul tot mai mare pentru Pokemon Go, care se extinde în fiecare zi în noi ţări, au apărut tot soiul de tentaţii pentru jucătorii mai vechi. Ca în orice joc, începutul e mai greoi, iar începătorii sunt mereu în căutare de "scurtături" care să le accelereze progresul în lumea virtuală. În SUA, jucătorii avansaţi au început deja să profite de creşterea rapidă a numărului de utilizatori Pokemon Go prin vânzarea de conturi dezvoltate, de nivel ridicat, pe site-urile de anunţuri.

Craiglist şi eBay s-au umplut de conturi Pokemon Go scoase la vânzare. Spre exemplu, un cont de nivelul 5 poate fi cumpărat de pe eBay pentru 23 de dolari, iar saltul instant la nivelul 15 costă 175 de dolari. 150 de dolari pentru nivelul 14, 130 de dolari pentru nivelul 13. Un utilizator cere 1.000 de dolari pentru contul său de nivelul 22, iar un cont de nivelul 20 poate fi cumpărat cu 399 de dolari.

Dincolo de oportuniştii care vor să-i "agaţe" pe începători cu iluzia gloriei virtuale fără efort depus, Pokemon Go prezintă şi o oportunitate pentru antreprenorii serioşi, cu condiţia să fie dispuşi la nişte marketing creativ. Sunt deja de notorietate ştirile cu restaurante, cafenele, baruri, magazine şi alte stabilimente de consum care au avut de câştigat după ce le-au pokemoni în curte, atrăgând jucători care au făcut şi consumaţie.

În Statele Unite, diverse afaceri - de la restaurante şi magazine la cinematografe - au remarcat traficul uriaş de consumatori generat prin oraşe de Pokemon Go şi au început să dezvolte metode de a atrage jucătorii. Poate fi folosit însuşi jocul: dacă în apropierea unei afaceri apare un punct de interes Pokemon Go, patronul se poate considera norocos - mase de jucători vor trece pe acolo constant, iar efortul se rezumă doar la marketing, la a convinge nişte oameni obosiţi de umblat prin oraş să cumpere ceva.

Pentru afaceriştii mai puţin norocoşi, există posibilitatea de a atrage jucătorii cu momeli. Este mai complicat: trebuie instalat jocul pe telefon şi cheltuiţi nişte bani. Potrivit calculelor celor de la Inc.com, poţi avea o momeală permanent prezentă în curtea afacerii tale pentru aproximativ 1,2 dolari/oră. Momeala creşte rata de apariţie a pokemonilor în zonă şi, implicit, va atrage jucători care doresc să îi prindă. Odată instalată cu succes momeala, mai rămâne doar să şi vrea să cumpere ceva.

Ca tehnici de marketing adresate jucătorilor de Pokemon Go, e recomandată interacţiunea cu jucătorii, directă şi prin social media, cu discounturi şi oferte speciale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO