1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Cursul la care se vor plăti accizele în 2014

Cursul de schimb anunţat pe 1 octombrie de Banca Centrală Europeană (BCE) este mai mic decât cel de acum un an, astfel că vom asista la o reducere a accizelor aplicate carburanţilor, ţigărilor şi băuturilor alcoolice în anul viitor.

01 oct, 2013 | ECONOMICA.net

BCE a afişat azi un curs de referinţă de 4,4485 lei/euro. Această referinţă, ce va fi publicată în Jurnalul Oficial al Comisiei Europene, este folosită pentru calculul accizelor de anul viitor - nivelul acestora fiind exprimat în euro în Codul fiscal. Accizele pentru alcool, tutun, produse energetice (benzină, motorină, gaze naturale) şi cafea şi pentru taxa auto vor scădea, în lei, cu 1,65%, în 2014.

Pentru acest an, românii plătesc accizele la un curs de 4,5223 lei/euro, cu 1% mai mare decât cel plătit în 2012.

Este o premieră în ultimii ani, consumatorii fiind obişnuiţi cu o depreciere a leului, care a condus la o creştere a preţurilor produselor accizate în anul următor.

Însă, reducerea poverii fiscale prin variaţia cursului nu exclude o posibilă creştere a nivelului accizelor de către guvern. În acest an românii au dat mai mulţi bani către stat prin creşterea considerabilă a accizelor la motorină şi ţigări. Legea spune că modificările la Codul fiscal trebuie anunţate, de regulă, cu şase luni înainte. Însă, tot de regulă, acest termen nu este respectat de către guvern.Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO