Cursul oscila uşor sub 4,4350 lei/euro la finalul sesiunii

Cotaţiile monedei naţionale fluctuau uşor sub 4,4350 lei/euro, cu un ban sub nivelul de la deschidere, într-o piaţă cu volume de transfer în creştere faţă de ziua precedentă, spun dealerii.
Economica.net - mie, 06 nov. 2013, 15:18
Cursul oscila uşor sub 4,4350 lei/euro la finalul sesiunii

În jurul orei 16:30, operaţiunile se realizau la 4,4325 – 4,4350 lei/euro, în scădere faţă de nivelul de la aceeaşi oră de marţi, când băncile schimbau euro la 4,4430 – 4,4450 lei.

La deschiderea şedinţei, euro a fost cotat la niveluri similare celor de marţi, de 4,4430 – 4,4450 lei/euro, iar spre jumătatea zilei cotaţiile au început să scadă treptat. Minimul zilei a fost de 4,4325 lei/euro.

Valutele din regiune au consemnat, de asemenea, aprecieri în raport cu euro, de până la 0,4%.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat miercuri un curs de referinţă cu 0,94 bani mai redus, de 4,4328 lei/euro. În şedinţa bancară precedentă, rata de schimb a fost de 4,4422 lei/euro.

Leul s-a apreciat şi în raport cu dolarul american, cursul coborând cu 0,85 bani, de la 3,29 lei/dolar la 3,2815 lei/dolar.

În acelaşi timp, cursul de referinţă leu/franc elveţian a scăzut de la 3,6123 lei/franc la 3,5982 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate miercuri dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi sunt de 0,76% – 1,26% pe an, faţă de 0,85% – 1,35% pe an în şedinţa precedentă. Randamentele pentru plasamentele la o săptămână se plasau la 0,95 – 1,45%.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis marţi scăderea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 4% pe an, acesta fiind cel mai redus nivel din istorie.

BNR a menţinut nivelurile rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Acest anunţ nu a avut un impact vizibil asupra leului, întrucât piaţa a anticipat decizia.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...