Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis joi arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 12:44
Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu

Magistraţii i-au respins lui Nicuşor Constantinescu ca nefondată contestaţia faţă de decizia Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă în cazul său.

Decizia CAB e definitivă.

Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au depus în instanţă mai multe documente, respectiv o scrisoare medicală nouă, cu data de 4 august, cu situaţia la zi a stării medicale a clientului lor. La rândul său, procurorul DNA a cerut ca înscrisurile sa fie prezentate în original, pentru că există suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.

Apărătorul şefului CJ Constanţa a declarat că va sesiza CSM în cazul procurorului, motivând că acesta contestă toate documentele depuse la dosar.

‘Reprezentantul DNA în continuare se face că nu cunoaşte legea ori nu o cunoaşte pentru că aceste acte pe care medicii români le emit (…) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezintă o analiză elaborată a conducerii spitalului. Azi am avut neplăcuta situaţie de a constata că DNA-ul contestă absolut orice document medical, contestă apostilările secretarului pe justiţie din Statele Unite. Noi vom face o plângere împotriva acestui procuror în faţa CSM-ului’, a arătat avocatul Cătălin Dancu.

El a spus că şeful CJ Constanţa este foarte grav bolnav şi că singura soluţie liniştitoare pentru DNA este ca ‘Nicuşor Constantinescu să fie mort’.

‘Nu este posibil să depăşească în niciun fel teritoriul american pentru a fi transportat pentru că are toate aceste drene în corp (…) Tot timpul au fost emise documente astfel cum au fost cerute. Dovadă este că noi am câştigat toate contestaţiile, noi nu am pierdut toate contestaţiile, iar ele au fost confirmate de autoritatea americană. Noi nu inventăm. Doamna procuror îşi permite să pună la îndoială toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesională a medicului, nu are nicio limită’, a afirmat Dancu.

În 23 iulie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Este pentru a doua oară când TB decide arestarea şefului CJ Constanţa, însă prima hotărâre a acestei instanţe, din 23 iunie, a fost anulată de CAB.

Demersul procurorilor vine după ce judecătorii au stabilit că Nicuşor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Şeful CJ Constanţa se află în prezent pe teritoriul SUA, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autorităţile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...