1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Auto

Dacia anunţă că activitatea uzinelor de la Mioveni a fost reluată după atacul cibernetic

Activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineaţă, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârşitul săptămânii trecute.

15 mai, 2017 | Agerpres

'Luni, 15 mai, la ora 7,00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării şi reactivităţii echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcţionează normal şi sunt securizate', se precizează într-un comunicat transmis de Direcţia Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiaşi surse, întreruperea temporară a activităţii a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

'După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situaţia este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activităţii industriale pentru a stopa răspândirea virusului şi a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite ţări, diferite sectoare de activitate şi companii', se menţionează în comunicat.

Activitatea a fost întreruptă parţial, sâmbătă, la Uzinele Dacia de la Mioveni, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice.

'O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, în cursul dimineţii de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global', au anunţat atunci reprezentanţii producătorului auto.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO