Daea, în direct la TVR, a sunat un fermier care i-a confirmat că programul „Alege Oaia” merge „extraordinar de bine”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că programul "Alege Oaia" i-a ajutat mult pe crescătorii de ovine, pentru că unii au ajuns să taie în prezent, într-o singură zi, de 10 ori mai multe oi decât înainte de a demara acest program în anul 2017, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 01 oct. 2019, 09:09
Daea, în direct la TVR, a sunat un fermier care i-a confirmat că programul

În timp ce se afla în direct, într-o emisiune la TVR1, el a ţinut să demonstreze acest lucru apelând un producător care a confirmat că ajunge şi la 40 de oi pe zi de la 3-4 înainte de demararea programului „Alege Oaia”. Crescătorul a anunţat că va veni la Romexpo, pe data de 9 octombrie la un eveniment pe care îl organizează Ministerul Agriculturii, unde va face „foarte multe oi la proţap”. La eveniment se anunţă peste 10.000 de fermieri.

„Programul „Alege Oaia” merge extraordinar de bine. Vă dau un om, pe care îl sun acum, care să vă spună câte oi tăia înainte de program şi câte acum. Tăia 3-4 oi şi acum până la 40 de oi pe zi. (…) Vin oamenii de drag (la Romexpo n.r.). Am văzut unul, un purtător de geantă străină, care tot vorbeşte de agricultura ţării româneşti, şi spune Daea este comunist, şi a rămas tot comunist. E ăla care dă cu pumnul în masă şi aduce oameni la întâlnirea asta… Vin că vor să vină, vin din mare plăcere, şi îmi pare rău că nu au loc câţi îşi doresc să vină”, a susţinut ministrul.

La o remarcă a moderatorului care spunea că programul „Alege Oaia” a început cu cântec, Daea a răspuns: „A început cu cântec, cu voie bună, sigur, aşa-i în România, nu ne despărţim nici de cântec, nici de voie bună”.

Întrebat de ce nu a candidat la Preşedinţia României, şeful de la Agricultură a replicat: „Eu candidez aici, în domeniul acesta”.

Campania ‘Alege Oaia !’ a debutat la finele lunii octombrie 2017, la târgul de agricultură INDAGRA pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie în rândul românilor.

Prin această campanie, MADR urmăreşte valorificarea producţiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, creşterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forţei de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii şi a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradiţiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

România se clasa anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte efectivele de ovine şi caprine cu un total de 11,69 de milioane de capete, după Marea Britanie, Spania şi Grecia, conform datelor publicate în luna mai de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Efectivele de ovine şi caprine au crescut la nivel naţional cu 1,8% în 2018 faţă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen: Și alte state ale UE vor bloca exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Ursula von der Leyen: Și alte state ale UE vor bloca exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a avertizat luni că şi alte ţări ar putea bloca exporturi de vaccinuri anti-COVID-19, aşa cum a făcut Italia cu un lot al AstraZeneca,...
Un proces privind traficul de cocaină, în care este vizat și președintele Hondurasului, a început la New York
Un proces privind traficul de cocaină, în care este vizat și președintele Hondurasului, a început la New York
La New York a început luni procesul unui traficant de droguri, într-un dosar în care este implicat preşedintele Hondurasului, ...
Cifra de afaceri a agenției de comunicare digitală Ideologiq, mai mare cu 30% în 2020
Cifra de afaceri a agenției de comunicare digitală Ideologiq, mai mare cu 30% în 2020
Agenția de comunicare digitală Ideologiq a anunțat prin intermediul unui comunicat că a reușit să încheie anul 2020 ...
Când începe Programul Rabla pentru Electrocasnice: Se așteaptă numirea unui nou Președinte la AFM
Când începe Programul Rabla pentru Electrocasnice: Se așteaptă numirea unui nou Președinte la AFM
RABLA ELECTROCASNICE 2021 – Programul Rabla pentru Electrocasnice va fi disponibil publicului cel mai probabil într-o ...