1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Călburean pune la bătaie pentru Dafora o vilă de 7 milioane lei din Bucureşti

Băncile cer tot mai mult suplimentarea  garanţiilor la credite. Acţionarii companiei de servicii petroliere Dafora Mediaş, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, au fost nevoiţi să aprobe suplimentarea garanţiilor la facilitatea de credit obţinută de la BRD, de 5,5 milioane de euro. Obiectul acestei garanţii este o vilă din Bucureşti. Compania are garanţii constituite de alte câteva zeci milioane de euro pentru creditele obţinute.

12 iun, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Facilitatea de credit a BRD, care a impus suplimentarea garanţiilor, constă într-un plafon de scrisori de garanţie bancară de un milion de euro, o linie de credit de 4,5 milioane de euro  şi un credit de  1,6 milioane de euro.

Vila din Bucureşti şi terenul de 680 mp, pe care Dafora (simbol bursier DAFR) le va constitui ca garanţie, se află  în Sectorul 1, pe strada Andrei Popovici nr 1 şi a fost evaluată la 7,23 milioane de lei.

Termenii garanţiei suplimentare urmează să fie negociaţi cu BRD de însuşi acţionarul majoritar al companiei, omul de afaceri Gheorghe Călburean.

Dafora a mai prelungit linii de credit de alte 4 milioane de euro cu RBS Bank, Alpha Bank şi BCR şi scrisori de garanţie  şi de confort angajant de câteva zeci de milioane de euro.

Datoriile totale ale Dafora erau de aproape 284 de milioane de lei la 31 martie 2012, în urşoară creştere (3 milioane) faţă de sfârşitul anului trecut.

Dafora Mediaş (DAFR), ca şi Condmag Braşov (COMI) pe care o controlează, au devenit unele dintre cele mai  nepopulare acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), din cauza deprecierii.

Acţiunea DAFR, respectiv valoarea de piaţă a companiei Dafora s-a redus de circa 3 ori, până la 0,0455 lei /acţiune (respectiv 45,6 milioane de lei) în ultimul an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO