1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Dafora vrea să împrumute 28,7 milioane lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea activităţii

Compania de foraj petrolier şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, intenţionează să împrumute 28,7 milioane de lei (6,4 milioane de euro) de la Banca Transilvania pentru finanţarea activităţii.

18 oct, 2013 | Mediafax

Propunerea pentru accesarea creditului va fi discutată în AGA companiei, convocată pentru 22 noiembrie, potrivit unui comunicat al Dafora transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din suma totală, 17,65 milioane de lei urmează să fie folosiţi pentru finanţarea activităţilor de foraj, 6,65 milioane de lei pentru finanţarea unor datorii aferente lucrărilor de construcţii, iar 4,4 milioane de lei pentru finanţarea activităţii curente pe contracte determinate.

Dafora execută servicii de foraj pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrărilor de foraj pentru companiile internaţionale implicate în acest sector pe piaţa din România.

Compania a raportat pentru primul semestru o cifră de afaceri de 90,54 milioane lei, cu 23,8% mai mare faţă aceeaşi perioadă din 2012, şi pierderi în urcare cu 85,8%, la 10,11 milioane de lei.

Călburean deţine aproape 49,9% din acţiunile Dafora. În acţionariatul companiei se regăseşte şi firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Carol Dan, [email protected]

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO