Daimler a inaugurat o nouă investiţie de 36 milioane euro, la Cugir

Concernul Daimler a inaugurat oficial, joi, o nouă unitate de producţie în oraşul Cugir, o investiţie de 36 de milioane de euro, în urma căreia au fost create 200 de noi locuri de muncă, au anunţat, printr-un comunicat remis AGERPRES, reprezentanţii companiei.
Economica.net - joi, 23 mart. 2017, 18:19
Daimler a inaugurat o nouă investiţie de 36 milioane euro, la Cugir

Potrivit sursei citate, Star Transmission, filială a grupului Daimler, îşi continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unităţi de producţie la Cugir.

În noua hală de la Cugir, cu o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, Star Transmission a început producţia în serie a patru modele diferite de roţi planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic. Aceasta din urmă se produce tot în România şi în judeţul Alba, în Sebeş, unde concernul german a finalizat, la începutul anului trecut, o investiţie de 300 de milioane de euro, cu oportunităţi de lucru pentru 500 de noi angajaţi.

‘În cadrul strategiei de creştere sustenabilă a Grupului, investiţiile finalizate în acest an la Cugir au vizat şi calificarea personalului în fabricile din Germania, dar şi implementarea de tehnologii de ultimă generaţie. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiţia actuală de la Cugir presupune o creştere în mai multe etape a capacităţii de producţie a roţilor planetare. Ea urmează investiţiei de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcţia, în cadrul aceleiaşi baze, a unei noi hale de producţie’, precizează sursa citată.

Ulterior investiţiei din 2016, Star Transmission a devenit furnizor unic la nivel mondial al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) şi Star Assembly (Sebeş), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunităţi, oferind locuri de muncă pentru peste 2.600 de angajaţi.

Star Transmission a fost înfiinţată în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experienţa locală de două secole în prelucrarea metalelor şi expertiza concernului german, unul din liderii pieţei mondiale de maşini premium şi vehicule comerciale. În 2013, Daimler a devenit acţionar unic al Star Transmission Cugir şi a deschis o bază de montaj, Star Assembly Sebeş, devenind astfel una din cele mai importante investiţii străine în România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...