Daimler va produce în Germania componente pentru motoarele vehiculelor electrice pentru a proteja locurile de muncă

Daimler AG a ajuns la un acord cu angajaţii fabricii Untertuerkheim - unde se produc modelele Mercedes - conform căruia activităţile de producere a vehiculelor electrice vor fi realizate la această unitate din Stuttgart, sediul central al grupului auto german, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 14 feb. 2017, 12:56
Daimler va produce în Germania componente pentru motoarele vehiculelor electrice pentru a proteja locurile de muncă

Producătorii auto germani investesc semnificativ în vehicule electrice (EVs), pe fondul progreselor înregistrate în fabricarea bateriilor şi al preocupării cumpărătorilor faţă de mediu.

Pentru fabricarea motoarelor electrice sunt necesari mai puţini angajaţi decât pentru motoarele clasice iar pentru a contracara reducerea forţei de muncă Daimler ar trebui să-şi producă singură cât mai multe componente pentru motoarele vehiculelor electrice, a declarat recent şeful sindicatului din compania germană, Michael Brecht.

‘Numărul de angajaţi necesar pentru a produce un motor cu combustie internă este de zece ori mai mare decât numărul de angajaţi necesar pentru fabricarea unui motor electric’, a declarat Brecht, care este şi vicepreşedinte al Consiliului de Supervizare al Daimler.

Sindicatul Daimler va analiza efectele posibile ale fabricării motoarelor vehiculelor electrice asupra angajaţilor de la toate uzinele grupului. Cea mai afectată va fi fabrica Untertuerkheim din Stuttgart, unde cei 19.000 de angajaţi produc motoare, transmisii şi osii, a explicat Brecht. Acesta a adăugat: ‘vrem ca fabricile Daimler din Germania să participe la strategia companiei privind vehiculele electrice, nu doar la cercetare şi dezvoltare, ci şi la producerea autoturismelor’.

Conform acordului semnat marţi, Mercedes va înfiinţa un centru tehnologic pentru vehiculele electrice în Untertuerkheim, unde vor fi construite prototipurile pentru sistemele de propulsie electrice iar unitatea va demara producerea de componente pentru vehicule electrice, a anunţat marţi Daimler.

Daimler este cel mai vândut producător de automobile de lux din lume şi are 284.000 de angajaţi.

Daimler, producătorul maşinilor de lux Mercedes-Benz, intenţionează să lanseze între şase şi nouă modele electrice, pe fondul concurenţei venite din partea Tesla şi Audi.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate destinate autoturismelor de lux Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...