1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Auto

Daimler va produce în Germania componente pentru motoarele vehiculelor electrice pentru a proteja locurile de muncă

Daimler AG a ajuns la un acord cu angajaţii fabricii Untertuerkheim - unde se produc modelele Mercedes - conform căruia activităţile de producere a vehiculelor electrice vor fi realizate la această unitate din Stuttgart, sediul central al grupului auto german, transmite Reuters.

14 feb, 2017 | Agerpres

Producătorii auto germani investesc semnificativ în vehicule electrice (EVs), pe fondul progreselor înregistrate în fabricarea bateriilor şi al preocupării cumpărătorilor faţă de mediu.

Pentru fabricarea motoarelor electrice sunt necesari mai puţini angajaţi decât pentru motoarele clasice iar pentru a contracara reducerea forţei de muncă Daimler ar trebui să-şi producă singură cât mai multe componente pentru motoarele vehiculelor electrice, a declarat recent şeful sindicatului din compania germană, Michael Brecht.

'Numărul de angajaţi necesar pentru a produce un motor cu combustie internă este de zece ori mai mare decât numărul de angajaţi necesar pentru fabricarea unui motor electric', a declarat Brecht, care este şi vicepreşedinte al Consiliului de Supervizare al Daimler.

Sindicatul Daimler va analiza efectele posibile ale fabricării motoarelor vehiculelor electrice asupra angajaţilor de la toate uzinele grupului. Cea mai afectată va fi fabrica Untertuerkheim din Stuttgart, unde cei 19.000 de angajaţi produc motoare, transmisii şi osii, a explicat Brecht. Acesta a adăugat: 'vrem ca fabricile Daimler din Germania să participe la strategia companiei privind vehiculele electrice, nu doar la cercetare şi dezvoltare, ci şi la producerea autoturismelor'.

Conform acordului semnat marţi, Mercedes va înfiinţa un centru tehnologic pentru vehiculele electrice în Untertuerkheim, unde vor fi construite prototipurile pentru sistemele de propulsie electrice iar unitatea va demara producerea de componente pentru vehicule electrice, a anunţat marţi Daimler.

Daimler este cel mai vândut producător de automobile de lux din lume şi are 284.000 de angajaţi.

Daimler, producătorul maşinilor de lux Mercedes-Benz, intenţionează să lanseze între şase şi nouă modele electrice, pe fondul concurenţei venite din partea Tesla şi Audi.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate destinate autoturismelor de lux Mercedes-Benz.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO