Dan Diaconescu a solicitat CNA un aviz în vederea schimbării denumirii unei televiziuni în OTV

Patronul SC OCRAM Televiziune SRL, Dan Diaconescu, a cerut, marţi, în faţa CNA, un aviz în vederea schimbării denumirii unei noi televiziuni pentru care a obţinut licenţă în Uniunea Europeană, în OTV, urmând ca aceasta să se supună legislaţiei audiovizuale româneşti şi să emită din România.
Economica.net - mar, 28 mai 2013, 20:13
Dan Diaconescu a solicitat CNA un aviz în vederea schimbării denumirii unei televiziuni în OTV

„Nu vrem să ocolim. Nu vrem să facem subterfugii. Noi vrem să facem totul la vedere”, a susţinut Diaconescu, invitat în faţa membrilor Consiliului la finalul şedinţei de marţi, de preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Menţionând că a obţinut două licenţe în două ţări de pe teritoriul Uniunii Europene, în baza cărora ar putea emite „şi de mâine” fără a avea raporturi directe cu CNA, ci doar cu firmele de cablu, Dan Diaconescu a cerut Consiliului să accepte schimbarea denumirii acestor televiziuni româneşti în OTV. „Nu vrem să emitem din străinătate, ci să emitem din România, să ne supunem în continuare regulilor CNA şi să acceptaţi schimbarea denumirii unei televiziuni româneşti în OTV”, a spus Diaconescu, menţionând că este „gata să îngroape securea războiului” şi să renunţe la procesul împotriva CNA, în condiţiile în care şi Consiliul va renunţa la proces.

El a precizat că noua societate nu mai este în insolvenţă, tot activul şi pasivul firmei vechi urmând să treacă la noua societate prin care va emite OTV, iar amenzile să fie plătite.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a precizat că Diaconescu ar fi sunat-o luni seară în legătură cu această problemă, dar că a dorit să poarte o discuţie cu acesta în public, „la vedere, cu presa de faţă”, în faţa colegilor din Consiliu. Ea a prezentat situaţia amenzilor (29 pentru 2009, 18 pentru 2010, 11 în 2011 şi două în 2012).

Laura Georgescu a subliniat că noua echipă OTV va avea nevoie de o aprobare a CNA în vederea schimbării grilei şi a conturării uni nou proiect editorial, context în care Georgescu a pledat pentru un „jurnalism european, de calitate” şi pentru „respectarea interesului public” din partea noii televiziuni. „Aveţi tot sprijinul nostru, cu condiţia de a face un jurnalism de calitate”, a atenţionat preşedintele CNA.

Totodată, Laura Georgescu a afirmat că doreşte ca procesul CNA cu OTV să-şi urmeze cursul.
Cristina Trepcea şi-a exprimat neîncrederea în ceea ce priveşte modul în care va evolua noul OTV. „Deşi modul în care CNA a oprit emisia OTV a fost în baza neaplicării obligaţiilor OTV faţă de CNA, problemele au fost vechi,multe şi le ştim cu toţii”, a spus Trepcea, care a subliniat că are o „problemă serioasă de încredere”. „Ar fi a treia lansare. Aceeaşi echipă şi acelaşi public. Nu cred că s-a întâmplat cine ştie ce cataclism să vă schimbaţi”, a adăugat Trepcea.

Şi Christian Mititelu i-a sugerat lui Dan Diaconescu să aleagă între statutul de patron şi jurnalist comentator sau reporter al OTV, atrăgându-i atenţia că tot la acest post şi-a făcut şi campanie electorală.

La finalul întrevederii, Diaconescu a declarat presei că în locul OTV a preluat două licenţe în România şi două în străinătate, în Uniunea Europeană.

El nu a dorit să precizeze cum se vor numi televiziunile licenţiate. „Una se va chema OTV şi celelalte o să vedem pe parcurs. O să folosim tot denumirea veche. Nu ştim încă detaliile. Depinde şi de votul CNA”, a spus Diaconescu, precizând că va face chiar miercuri cererea către CNA în vederea schimbării de denumire. „Cât de repede. Vrem să prindem şedinţa de joi. Cu atât mai repede, cu atât mai bine”, a mai declarat jurnalistul, menţionând pentru AGERPRES că ar „da drumul OTV şi mâine”.

În ceea ce priveşte grila, el a menţionat că aceasta nu va fi schimbată. „Avem grila OTV-ului vechi. Acum ar fi absurd să scoatem emisiunea de dimineaţă, sau pe a lui Condurăţeanu, ce era acolo în timpul zilei sau sâmbătă”, a spus Diaconescu.

Acesta a precizat că îşi va păstra şi emisiunea sa, „atâta timp cât nu va mai fi proprietar, ci doar moderator”, aşa cum i-a sugerat Christian Mititelu în timpul întrevederii cu membrii Consiliului. „Adevărul că e altcineva proprietar”, a spus Diaconescu, menţionând că acesta va fi „probabil Diana Voiculescu”, fosta colaboratoare a acestuia. „Cea care conducea şi OTV-ul şi acum a fost răsplătită cu pachetul majoritar”, a mai spus Diaconescu.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...