1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Dăncilă: Decizia CE privind ajutorul de stat nu va afecta vânzare activelor şi locurilor de muncă ale angajaţilor Chimcomplex

Decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex, a declarat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

20 dec, 2018 | Agerpres

"Se impun câteva clarificări cu privire la situaţia angajaţilor Oltchim, aceasta în contextul anunţului făcut în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană privind recuperarea ajutorului de stat. Vânzarea de active de către Chimcomplex, care permite ca aproape 1.200 de angajaţi din judeţul Vâlcea să-şi păstreze locul de muncă nu este pusă în pericol. Chimcomplex este proprietarul deplin al activelor funcţionale, având în vedere că procesul de vânzare a pachetelor de active funcţionale de la Oltchim către Chimcomplex a fost finalizat. În aceste condiţii, decizia privind ajutorul de stat emisă de Comisia Europeană nu va afecta în niciun fel vânzarea activelor funcţionale şi nici locurile de muncă ale angajaţilor de la Chimcomplex", a explicat Dăncilă, în şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a subliniat că procesul de vânzare s-a desfăşurat în deplină conformitate cu prevederile legale naţionale şi europene în materia ajutorului de stat, fiind "un proces transparent şi competitiv". 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO