1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

daPhone închide în România. Dispare primul operator virtual înainte să fie lansat oficial

daPhone, cel mai mare furnizor de servicii de comunicatii mobile internaţionale , a decis să îşi înceteze operaţiunile în România, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din piaţa telecom. 

17 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Potrivit aceloraşi surse, acţionariatul israelian al companiei nu a mai avut resursele financiare necesare pentru a continua business-ul din România, asta după ce anul trecut a fost închis şi daPhone Serbia şi deja s-au depus actele premergătoare închiderii companiei.

La începutul acestui an, planurile daPhone România erau foarte ambiţioase urmând ca din această vară piaţa de comunicaţii mobile din ţara noastră să aibă primul operator virtual de comunicaţii mobile (MVNO).

În luna februarie, directorul comercial şi project managerul MVNO-ului daPhone ne declara că ““Ca şi servicii de reţea, nu va exista o diferenţiere faţă de ce suntem obişnuiţi în momentul de faţă ca utilizatori de telefonie mobilă. Voce, SMS şi internet, acestea sunt serviciile care vor fi disponibile, iar în momentul de faţă, din informaţiile pe care le deţinem, daPhone reprezintă MVNO aflat în cele mai avansate discuţii cu potenţiala reţea gazdă. Avem cele mai mari şanse să lansăm serviciile în următoarea perioadî de timp ceea ce înseamnă cam şase luni de zile”

MVNO ester un operator care furnizează servicii de comunicaţii mobile prin intermediul reţelei fizice a altui operator mobil. Operatorul virtual poate aduce costuri mai mici sau servicii care ne-ar putea scăpa de contractele de 24 de luni ale operatorilor. Să vedem ce ne vor aduce serviciile de comunicaţii în sistem MVNO.

Potrivit surselor noastre, daPhone urma să funcţioneze pe infractructura Cosmote România, viitorul Telekom Romania Mobil. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO