1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

IT&C

Datele de autentificare a 32 de milioane de conturi de pe Twitter ar fi fost sustrase de hackeri cu un malware

După ce mai multe vedete precum Katy Perry, Keith Richards, Drake, Tame Impala, Mark Zuckerberg sau chiar fondatorul Twitter Evan Williams au fost ţinta hackerilor care le-au spart conturile de pe reţelele de socializare, presa din SUA scrie joi că datele de autentificare a peste 32 de milioane de conturi de pe Twitter ar fi fost fost sustrase de hackeri, conform digitaltrends.com, potrivit Agerpres.

09 iun, 2016 | Agerpres

În urma atacului, datele de autentificare pentru cele aproape 10% conturile active de pe reţeaua de socializare ar fi fost fost sustrase prin intermediul unui virus de tip ''malware'', potrivit LeakedSource, platformă de internet care centralizează furtul de date online. Conform LeakedSource, calculatoarele a 'zeci de milioane de persoane' ar fi fost infectate cu un program malware ''care a colectat fiecare nume de utilizator şi parolă pentru autentificarea pe Twitter direct din browserele de navigare pe internet Chrome şi Firefox''.

Michael Coates, responsabil cu securitatea informatică la Twitter, a insistat că datele furate nu au fost sustrase în urma unui atac informatic direct. El a adăugat că Twitter stochează în condiţii de siguranţă parolele utilizatorilor săi şi a luat legătura cu cei de la LeakedSource pentru a afla mai multe detalii pentru investigaţia declanşată.

Potrivit LeakedSource, o copie a datelor respective a fost tranzacţionată pe zona ''internetului negru'' de către un hacker denumit ''Tessa88'' pentru 10 Bitcoins, reprezentând echivalentul a 5.800 de dolari. Datele respective de autentificare includeau nume de utilizatori, parole, adrese e-mail.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO