David Cameron se va opune la Consiliul European planurilor privind bugetul UE – sursă

Premierul britanic David Cameron intenţionează să se folosească de Consiliul European de joi şi vineri de la Bruxelles pentru a-şi exprima dezacordul faţă de solicitările UE ca statele membre să ofere mai mulţi bani la bugetul comunitar, a declarat o sursă guvernamentală britanică, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 23 oct. 2014, 12:54
David Cameron se va opune la Consiliul European planurilor privind bugetul UE - sursă

Cameron se află sub presiune să adopte o linie mai dură în relaţia cu UE înaintea alegerilor naţionale din luna mai a anului viitor, în care popularitatea tot mai mare a Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP, anti-UE) ameninţă şansele Partidului Conservator de a fi reales.

Premierul britanic a promis să încerce să reformeze relaţia ţării sale cu UE şi apoi să organizeze în 2017 un referendum privind apartenenţa la blocul comunitar dacă va câştiga alegerile de anul viitor.

UE a cerut mai mulţi bani de la statele membre pentru a acoperi cheltuielile mai mari pentru restul anului şi îşi negociază bugetul pentru 2015. Guvernul britanic se opune, considerând că solicitările sunt prea ridicate.

Consiliul a precizat miercuri că a respins schimbările pregătite de PE la bugetul pentru 2015 şi că va începe trei săptămâni de discuţii în încercarea de a rezolva diferenţele. Discuţiile vor acoperi, de asemenea, şi problema finanţărilor suplimentare pentru 2014.

‘Ceea ce vrea Parlamentul European nu este realist’, a declarat sursa britanică, înaintea Consiliului European de joi şi vineri de la Bruxelles.

Discuţiile privind bugetul nu sunt pe agenda oficială a summitului, însă Cameron se va folosi cel mai probabil de această oportunitate pentru a-şi transmite îngrijorările preşedintelui PE Martin Schulz şi altor lideri în marja reuniunii de la Bruxelles.

‘Mai avem trei sau patru săptămâni înainte de finalizarea acestor negocieri. Prin urmare, vom vedea cum vom face pentru a folosi discuţiile cu alte ţări europene în zilele de până atunci în încercarea de a ne asigura că vom obţine reducerea sumelor? Da, o vom face’, a spus sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...