De ce are ziua de muncă opt ore – opinie

Civilizaţia zilei de lucru de opt ore ascunde mai multe capcane decât oferă beneficii. Cei ce sunt obligaţi sau se complac să petreacă la serviciu cât mai mult timp sunt, totodată, şi suficient de frustraţi ca, în timpul liber redus care le mai rămâne, să cumpere orice şi oricât. Căci resimt nevoia subconştientă de a-şi defula frustrările, potrivit unui editorial din Business Insider.
Economica.net - Dum, 08 feb. 2015, 22:01
De ce are ziua de muncă opt ore - opinie

Autorităţile nu reduc norma de lucru de opt ore pe zi, pentru că asta ar însemna recesiune perpetuă, potrivit unui editorial din Business Insider.

Cumpărătorul perfect este angajat cu normă întreagă, dar stă cât mai mult la serviciu, câştigă rezobabil, dar este nemulțumit cu ce are. Este, totuşi, plin de speranță. Este dezinteresat de proiectele serioase de dezvoltare personală, însă este motorul creşterii economice. Este nelipsit la televizor seara, leneş în timpul liber şi gata să cumpere orice i se pare că-i defulează frustrările.

Civilizaţia de consum îşi respectă reputaţia pe calea paradoxală a muncii peste program. În vremea capitalismului sălbatic, muncitorii erau ţinuţi în fabrică 12 – 14 ore pe zi şi plătiţi prost.

Nu este, însă, profitabil pentru marile afaceri nici ca angajatul să petreacă mai puţin de opt ore la serviciu. Ba chiar salariaţii sunt ispitiţi să lucreze cât mai mult cu bonusuri şi tot felul de stimulente, ca să câştige tot mai mult, şi să aibă tot mai puţin timp pentru alte satisfacţii decât cele superficiale.

„Ziua de lucru de opt ore este profitabilă pentru marile afaceri. Nu din cauza producţiei mai mari (în medie, lucrătorul poate face în mai puțin de trei ore de muncă efectivă ceea ce face în opt ore), ci pentru că produce un potenţial cumpărător fericit. Zgârcenia cu timpul înseamnă că oamenii vor fi dispuşi să plătească mult mai mult pentru comoditate, satisfacţii şi orice cumpărături, înseamnă că se uită mai mult la televizor, şi deci la reclame”, scrie blogerul David Cain (Raptitude), citat de  Business Insider.

Ce s-ar întâmpla dacă toată lumea n-ar mai cumpăra atât de multe mărfuri inutile care nu adaugă timp valoros vieţii cumpărătorilor?

„Economia s-ar prăbuşi şi nu şi-ar mai reveni niciodată. Toate problemele Americii, inclusiv obezitatea, depresia, poluarea și corupţia constituie preţul plătit pentru a crea și a susține o economie de un trilion de dolari. Pentru ca economia să fie „sănătoasă”, America trebuie să rămână nesănătoasă. Oamenii sănătoși, fericiți nu simt nevoia să aibă mai mult din ceea ce au deja, iar asta înseamnă că nu cumpară o mulţime de gunoaie, nu trebuie să se distreze la fel de mult ca nefericiţii şi nu sfârşesc urmărind o mulțime de reclame”.

Este o opinie aparent radicală. Nici nu se poate contesta, însă, faptul că civilizaţia de consum a ajuns la rafinamentul de a face din publicitate o artă, iar spoturile publicitare, reclamele şi alte produse din aceeaşi categorie, în fapt utilitare, sunt comentate şi apreciate ca nişte capodopere.

Cultura „zilei de lucru de opt ore” este cel mai puternic instrument de a-i menţine suficient de nemulţumiti pe consumatorii, pentru care, în marea lor majoritate, răspunsul la orice problemă este să cumpere ceva, constată David Cain.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...