1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Companii

De la filosofie, la clătite. Fostul manager de comunicare al A&D Pharma și Danone a deschis prima fabrică de clătite ready made din România

După zece ani pe care i-a petrecut în corporații, ca manager comunicare în cadrul A&D Pharma și Danone România, și alți zece de la înființarea propriei agenții de comunicare, Georgiana Gheorghe a deschis prima fabrică de clătite ready made din România. 

13 mar, 2018 | ECONOMICA.net

De puțin timp, pe rafturile unui mare lanț de hypermarketuri din București au apărut primele clătite gata făcute, fabricate în România. Sunt comercializate sub brandul Clatette, conțin făină, ouă și lapte și sunt rezultatul unei idei de business ce s-a născut în urmă cu aproape șapte ani în Franța, în mintea unei absolvente de Filosofie, cu studii postuniversitare de comunicare și management, și experiență atât în mari corporații, cât și ca antreprenor. Georgiana Gheorghe a lucrat timp de zece ani în corporație, ca director de comunicare în cadrul A&DPharma și Danone, și zece ani ca antreprenor, în propria agenție de comunicare și la Creperie d’Amour (food truck).

"Prin 2011 am fost în Bretagne, Franța, unde am stat suficient cât să văd ce iubite și prețuite sunt clătitele, atât ca desert, cât și ca bază pentru gustări rapide. Nu mai vorbesc de Creperie, micile bistro-uri - afaceri de familie, care sunt la tot pasul. Am încercat și noi începând cu 2012 cu un food truck (Creperie d'Amour), însă conceptul a fost pe piață avant la lettre, înaintea boom-ului de street food și food trucks.
Am ținut-o așa până în 2016, mergând pe la târguri, câteva evenimente stradale (Street Delivery, Bucharest Christmas Market), party-uri private și corporate. În 2016 am fost la Sial - Paris și am discutat cu câțiva producători francezi cu fabrici serioase. Am vrut să încep cu import și distributie, însă o idee nebună mi-a trecut prin cap, cum că pot s-o fac si singură. Să scot un produs românesc ce se aseamăna cu clătitele home made (făcute în casă)", povestește fondatoarea Clatette, Georgiana Gheorghe.

"Casa" cu clătite

De altfel, cele șapte tipuri de clătite Clatette care se găsesc acum pe piață, în magazinele Auchan, dar și în HoReCa, chiar sunt "gătite" într-o fostă casă, reamenajată astfel încât să satisfacă necesitățile unei fabrici care produce câteva mii de clătite pe zi și care va produce în curând de două ori pe atât. "Spațiul este o casă de peste 100 mp, pe care am reamenajat-o, având marele avantaj ca are două intrări și este vagon, astfel încât să respectăm circuitul materiei prime solicitat de DSV", mai spune Gheorghe care așteaptă noi utilaje ce îi vor permite creșterea producției.

Per total, investiția necesară în amenajarea spațiului, utilajele de producție și ambalare, mașina de  transport, softurile de gestiune, echipamentele de lucru, analizele și certificările pentru standarde food safety, branding și marketing s-au cifrat la 130.000 de euro, din care 450.000 de lei au venit de la bănci.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO