1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Declinul economiei Rusiei va fi mai redus decât s-a estimat anterior - ministrul economiei

Declinul PIB-ului Rusiei va fi sub 2,8% anul acesta, a anunţat ministrul Economiei, Alexei Ulyukayev, citat de agenţiile ruse de presă, transmite Reuters.

19 mai, 2015 | Agerpres

Luna trecută, oficialul estima o contractare a economiei de 2,8% în 2015, faţă de o prognoză anterioară de 3%. Economia rusă a înregistrat o expansiune de 0,6% în 2014.

Economia rusă a înregistrat primul declin din ultimii aproape şase ani, pe fondul scăderii preţului la ţiţei, al sancţiunilor occidentale şi al deprecierii rublei.

În primele trei luni din 2015, PIB-ul Rusiei s-a contractat cu 1,9%, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, după un avans de 0,4% în perioada octombrie - decembrie 2014, conform datelor preliminare publicate săptămâna trecută de Biroul de Statistică. Analiştii se aşteptau la o scădere de 2,6%, în timp ce Ministerul Economiei estima un declin de 2,2%.

În decembrie, moneda Rusiei s-a depreciat la un nivel record, tranzacţionându-se la 80 de ruble pentru un dolar, dar de atunci s-a redresat şi săptămâna trecută se tranzacţiona la 50,024 ruble pentru un dolar. Preţurile de consum au urcat cu 16,4% în aprilie, după ce au accelerat la 16,9% în martie.

Analiştii avertizează că dificultăţile cu care se confruntă economia rusă vor forţa câteva bănci să solicite ajutorul statului pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO