Delhaize, creştere de două cifre a profitului în trimestrul al doilea, datorită României şi Greciei

Grupul belgian de retail Delhaize, proprietarul Mega Image, a raportat joi o creştere puternică a profitului în trimestrul al doilea, graţie vânzărilor solide înregistrate în România şi Grecia, transmite Reuters. 
Economica.net - joi, 21 iul. 2016, 10:01
Delhaize, creştere de două cifre a profitului în trimestrul al doilea, datorită României şi Greciei
În perioada aprilie-iunie 2016, profitul operaţional realizat de grupul Delhaize a crescut cu 10,4% în ritm anual până la 247 milioane de euro, în timp ce marja de profit a crescut până la 3,9% de la 3,7%. De asemenea, vânzările grupului au crescut cu 2,8% până la 6,286 miliarde de euro. 

„Creşterea înregistrată în Europa de Sud-Est a fost din nou una robustă, susţinută de România şi Grecia”, a declarat directorul general de la Delhaize, Frans Muller. 

Divizia ‘Europa de Sud-Est ‘ include operaţiunile Delhaize din Grecia, Serbia şi România. În al doilea trimestru, această divizie a înregistrat un profit operaţional de 47 milioane de euro, în creştere cu 26,9% în ritm anual, în timp ce marja de profit a crescut până la 5%, iar vânzările au crescut cu 13,4% până la 939 milioane de euro. 

Delhaize a mai anunţat că se aşteaptă ca fuziunea cu rivalul olandez Ahold să se încheie la data de 23 iulie, urmând ca acţiunile noului grup combinat Ahold Delhaize să înceapă să fie tranzacţionate din 25 iulie. 

În luna martie, acţionarii grupului olandez de supermarketuri Ahold şi cei ai rivalului belgian Delhaize au aprobat fuziunea celor două companii. Acţionarii Delhaize vor primi 4,75 acţiuni ordinare Ahold pentru fiecare acţiune ordinară Delhaize pe care o deţin astfel că Ahold va deţine un pachet de 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii. 

Retailerul Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţeaua de 482 de magazine. Fondat în 1995, Mega Image operează în prezent o reţea de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (216), Shop&Go (264) şi Gusturi Româneşti (2).

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...