Deloitte România a asistat Romgaz în obţinerea creditului de 325 de milioane de euro necesar preluării acţiunilor Exxon

Deloitte România a asistat Romgaz în obţinerea creditului de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon în proiectul de gaze de la Marea Neagră.
AGERPRES - vin, 15 apr. 2022, 12:29
Deloitte România a asistat Romgaz în obţinerea creditului de 325 de milioane de euro necesar preluării acţiunilor Exxon

„Deloitte România a asistat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, deţinut în proporţie de 70% de statul român, în obţinerea creditului de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank, care va fi folosit pentru finanţarea parţială a preluării acţiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deţine 50% din proiectul de gaze de la Marea Neagră Neptun Deep. Facilitatea de împrumut a fost acordată pe o perioadă de cinci ani şi este corelată cu performanţa financiară generală a Romgaz”, se menţionează într-un comunicat al Deloitte România, scrie Agerpres.

Practica de consultanţă financiară a Deloitte România a asigurat asistenţa în vederea identificării surselor de finanţare necesare şi în procesul de obţinere a împrumutului de la Raiffeisen Bank.

„Acest acord constituie prima etapă de finanţare necesară Romgaz în contextul proiectului Neptun Deep, urmând ca după finalizarea tranzacţiei de achiziţie a acţiunilor EMEPRL să demarăm formalităţile asigurării viitoarelor finanţări necesare grupului Romgaz pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep”, a declarat directorul economic al Romgaz, Răzvan Popescu.

Echipa implicată a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Florin Păunescu, Director, care a coordonat întregul proiect de asistenţă în vederea obţinerii finanţării, Marius Vasilescu, Director, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, şi Mihai Grădinescu, Associate.

„Aş dori să mulţumesc conducerii şi întregii echipe Romgaz, care au avut încredere că putem contribui la obţinerea acestui împrumut. Împreună, am lucrat atât la pregătirea planurilor de afaceri, cât şi la analizele şi discuţiile cu banca. Consider că echipa Deloitte specializată în asistenţă pentru obţinerea de finanţare a dovedit încă o dată că nimic nu este prea mult sau prea greu pentru noi. Semnarea acestui contract, care probabil este unul dintre cele mai mari contracte de împrumut încheiate în ultimul timp, arată că există atât necesar, cât şi capacitate de finanţare, şi că piaţa românească merită toată atenţia din partea tuturor jucătorilor”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Romgaz a anunţat că, după finalizarea acestei tranzacţii, îşi propune să asigure dezvoltarea şi exploatarea zăcămintelor cu potenţial comercial din perimetrul Neptun Deep în cel mai scurt timp posibil, etape pentru care va avea nevoie de finanţări suplimentare.

Tranzacţia în urma căreia Romgaz va prelua acţiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited a fost aprobată în decembrie 2021 de acţionarii producătorului de gaze naturale pentru un preţ de achiziţie de 1,06 miliarde de dolari şi urmează să fie semnată după ce va obţine aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în data de 28 aprilie 2022.

Finalizarea acesteia este condiţionată de îndeplinirea anumitor condiţii şi este estimată pentru al doilea trimestru al anului. În prezent, proiectul de mare adâncime Neptun Deep, cu zăcăminte estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi, este deţinut în cote egale de ExxonMobil şi OMV Petrom.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionişti.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, retailerul belgiano-olandez care operează lanțul de magazine Mega Image și Shop&Go în România și care va finaliza în curând tranzacția prin care a cumpărat lanțul de......
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze naturale din zăcământul Neptun Deep
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze ...
Organizațiile de mediu Greenpeace și Fridays for Future anunță că au depus la OCDE (Organizația pentru Cooperare și ...
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Clinica Crystal Dental Clinic, care operează de 21 de ani pe piața de profil, raportează că a realizat o cifră de afaceri ...
Better Music, cea mai mare agenție de marketing și management muzical pentru promovarea artiștilor din România (P)
Better Music, cea mai mare agenție de marketing și management muzical pentru promovarea artiștilor din România (P)
Artiștii care vor să aibă mai multă vizibilitate și succes în domeniul muzical, cu piese în trending, o bază reală ...