1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Deputaţii din Comisia buget-finanţe au aprobat majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate la 400 de euro anual

Deputaţii din Comisia pentru buget-finanţe au aprobat în Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală majorarea deductibilităţii pentru asigurările de sănătate de la un plafon de 250 de euro/angajat pe an, aplicată la angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţilor, la 400 de euro pe an, deductibilitate care se aplică atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

19 iun, 2015 | Agerpres

'De cel puţin trei săptămâni discutăm, în Comisia de buget finanţe, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Am finalizat aproape toate amendamentele şi am crescut suma de la cei 1.300 de euro deductibilitate pentru asigurări de sănătate şi pensii facultative şi am aprobat 1.600 euro, ca deductibilitate. Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurările de sănătate, atât la angajat, cât şi la angajator, şi 400 de euro pentru pensiile private, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator', a declarat, vineri, deputatul Aurelia Cristea, membru în comisie, la Conferinţa Asigurătorilor din România.

Potrivit acesteia, în această etapă nu au fost incluse asigurările de viaţă, deoarece nu sunt definite clar categoriile care pot beneficia de ductibilitate, scrie Agerpres.

Nivelul de deductibilitate pentru pensiile facultative (Pilonul III) nu a fost modificat. În prezent, deductibilitatea pentru pensiile private facultative este de 400 de euro/an şi se aplică atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Pentru asigurările voluntare de sănătate, acest plafon este în prezent de 250 de euro/an pentru angajatorii care oferă aceste beneficii salariaţilor.

Deductibilitatea pentru pensiile private nu a fost modificată, singura schimbare fiind pe segmentul asigurărilor private de sănătate. În prezent, asigurările de sănătate sunt deductibile în limita a 250 de euro/an pentru fiecare angajator care oferă salariaţilor un pachet de asigurare de sănătate. Dacă la asigurarea privată de sănătate participă şi angajatul cu o contribuţie, facilitatea fiscală va fi aplicată şi acestuia, în cuantumul a 400 de euro/an.

În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, Aurelia Cristea a precizat că o posibilă deductibilitate poate fi obţinută doar din 2017, în condiţiile în care acest Cod Fiscal şi Cod de Procedura Fiscală vor intra în vigoare din 2016.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO